De winter is begonnen: met deze tip zijn je autoruiten binnen een handomdraai ijsvrij!

Met deze tip zijn je autoruiten zo ijsvrij!

Het wordt steeds kouder en vriest soms al lichtjes gedurende de nacht; dit betekent niet alleen gezellig binnen zitten met een kopje warme chocomel voor de kachel maar ook het ijsvrij maken van de autoruiten nét als je heel veel haast hebt in de ochtend.

Een autoruit is essentieel onderdeel van de auto. Wanneer deze beslaat door vocht of wanneer deze bedekt is met ijs (zoals iedere ochtend in de winter) kan dit het zich ernstig belemmeren. Dit kan zoals vanzelfsprekend zeer gevaarlijk zijn op de weg. En dit is niet de enige consequentie van ijs op de ruit; het kan je ook een forse boete opleveren. Een dichtgevroren ruit komt nooit gelegen en je ruiten ijsvrij maken zal altijd een vervelende bezigheid blijven. We hopen dat het met dit trucje iets minder vervelend wordt!

Dit heb je nodig:

  • Sprayfles
  • 1/3 deel water
  • 2/3 deel pure alcohol (onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat)
  • Eetlepel afwasmiddel

Vul de spuitfles voor 1/3 deel met water en 2/3 deel met pure alcohol. Neem een eetlepel afwasmiddel en meng deze er doorheen. Schud het mengsel goed door elkaar. Sta je ‘s ochtends op en zijn je autoruiten bedekt met een laagje ijs? Neem dan de spuitfles en spray het goedje over je autoruiten heen. Het ijs zal als sneeuw voor de zon verdwijnen en jij kunt lekker op tijd de weg op!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Tiphero