Winterkleding uit de kast? Met deze tips krijg je die muffe geur eruit

winterkleding muffe geur

Die muffe geur uit je winterkleding is zo verdwenen!

De temperaturen dalen en dat betekent dat het nu echt tijd is om die winterkleding uit de kast te trekken. De winterse kledingstukken hebben natuurlijk een behoorlijk tijd in de kast gelegen. Wil je het direct dragen, dan bestaat de kans dat er een muffe geur in de kleding zit. Gelukkig zijn er een aantal tips om deze op een snelle en effectieve manier uit winterkleding te krijgen.

Deze huis-, tuin- en keukenproducten halen die muffe geur gemakkelijk uit je winterkleding.

Wodka

Dit middeltje gebruiken we doorgaans niet zo snel voor onze kleding, maar toch is deze alcoholische drank zeer effectief in het verwijderen van nare geurtjes. Meng één deel water met twee delen wodka en mix het goed door elkaar. Schenk het over in de plantenspuit en spray het over de kleding heen. Maak je geen zorgen, er zal geen alcohollucht in je kleding komen, maar juist een frisse en neutrale geur.

Azijn

Nog een goed middel om ongewenste geuren uit je kleding te halen is azijn. Ben je van plan je winterkleding eerst te wassen voordat je het gaat dragen? Voeg dan een kopje azijn toe aan de wasmachine en draai het normale wasprogramma. De azijn neutraliseert en haalt de muffe geuren uit je kleding. Was vervolgens de kleding nogmaals met wasmiddel en/of wasverzachter en je kleding zal weer ruiken als nieuw!

Luchten

Winterkleding kun je ook prima laten luchten. Hang het bijvoorbeeld een middag aan de waslijn buiten of hang het in de badkamer wanneer je gaat douchen. De lucht van buiten doet muffe geuren verdwijnen en de warme, vochtige lucht in de badkamer haalt ook de geur uit de kleding.

Goede voorbereiding is het halve werk

Voorkomen is beter dan genezen, zoals het gezegde luidt. Een goede tip om te onthouden wanneer je je winterkleding weer opbergt in de kast: gebruik wat soda en een linnen doek. Schep wat soda in de doek, knoop deze goed dicht en hang of stop hem tussen de kleding in de kledingkast. Op deze manier trek jij elk seizoen fris ruikende kleding aan!

Lees ook: 8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Eigen Huis & Tuin | Beeld: Unsplash