Het wordt dit weekend tropisch; DIT kun je doen om oververhitting te voorkomen!

Houd je hoofd koel met deze tips!

Tuurlijk, we zijn hartstikke blij dat het warme weer eindelijk zijn intrede heeft gemaakt in ons koude kikkerlandje, maar op een gegeven moment snakken we bij temperaturen van +25 graden toch wel naar een beetje verkoeling. Wij gaan je vandaag vertellen waar je die verkoeling vandaag kunt halen!

Natuurlijk, je kunt in het koele water springen of in je koude huis blijven zitten, maar mochten dit voor jou geen geschikte opties zijn dan hebben we nog een aantal verkoelende tips voor je:

  1. Voor vrouwen met lang(er) haar: steek je haar op of zet het door middel van een knot vast op je hoofd. Waarom? Door het haar uit je nek te halen zul je het al veel minder warm hebben.
  2. Heb je iets te lang in de zon gezeten en voel je je niet alleen oververhit maar zie je er ook nog eens uit als een kreeftje? Dan kun je verkoelende handdoeken maken door wat eucalyptusolie over je handdoeken heen te druppelen (ze moeten niet doorweekt zijn maar ook niet te droog) en ze eventjes in de vriezer te stoppen. Haal ze voor gebruik uit de vriezer en wrijf zachtjes met de handdoek over je voorhoofd, gezicht, nek en schouders.
  3. Toch op zoek naar drastische maatregelen? Dan kun je heel gemakkelijk je eigen ‘coldpack’ maken door een doordrenkte spons in de vriezer te stoppen en deze op je voorhoofd te leggen.
  4. Natuurlijk wil je niet alleen jezelf, maar ook je huis graag koel houden; helaas hebben velen van ons echter geen airco in huis. Geen nood, want met deze tip maak je met een paar plastic flessen binnen een handomdraai je eigen airco.

Bron: Brit | Beeld: Fifty Five Plus