Dit is de beste manier om zacht fruit te bewaren

zacht fruit

Op deze manier gaat het veel langer mee

Als er íets zomer schreeuwt, is het wel zacht fruit. Frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bramen: we zijn er dol op! Het enige nadeel aan deze vruchten is dat ze nooit lang goed blijven. Gelukkig kun je dankzij deze tips net iets langer van het fruit genieten en voorkom je dat je weer een half bakje aardbeien in de prullenbak moet kieperen.

Met deze tips verleng je de houdbaarheid van zacht fruit.

Koelkast

Wanneer je zacht fruit buiten de koelkast bewaart, blijft het krap aan een dag goed. Niet erg lang! Zorg er daarom voor dat je het fruit direct na aankoop in de koelkast zet. En dan bij voorkeur niet afgedekt en op een plat bord. Je kunt er nog wat keukenpapier op leggen om het vocht te absorberen. Als je zacht fruit op deze manier bewaart, blijft het nog zeker twee dagen lekker. Maar let op: je kunt fruit beter niet wassen voordat je het in de koelkast zet. Was de vruchten pas vlak voordat je ze gaat eten. Haal ook de kroontjes en steeltjes er pas op het laatste moment af. Zo verleng je de houdbaarheid van je zomerfruit.

Invriezen

Wist je dat zacht fruit ook ideaal is om in te vriezen? Het is perfect om later te gebruiken in smoothies, door de yoghurt of je schaaltje havermout. Hiervoor is het wél handig om het eerst te wassen en de kroontjes en steeltjes te verwijderen voordat je het invriest. Doe het fruit na het wassen in een ziplock-zakje en bewaar het in de vriezer. Het blijft dan minstens acht tot twaalf maanden goed en je hebt hierdoor altijd lekker ‘vers’ fruit in huis!

Lees ook: Dit is waarom je beschimmeld fruit niet altijd weg moet gooien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Unsplash