Dit zijn zaken die je beter niet kunt googelen

Google is niet altijd je beste vriend

Weten we de weg niet? Dan is Google Maps je beste vriend. Zijn we benieuwd hoe een bepaalde wijk eruitziet? Dan vragen we het aan Google Streetview. Willen we het nummer van dat ene restaurant achterhalen? Ook dan raadplegen we Google. Handig, zeker, maar je kunt de zoekmachine beter niet voor de volgende zaken gebruiken.

Dingen die je niet wilt terugzien in ads

Je kunt misschien op zoek zijn naar een leuk setje om je liefdesleven tussen de lakens wat op te leuken, maar houd er rekening mee dat je zoekhits ook weergegeven kunnen worden in ads op andere websites. Dus ja, ook wanneer je een meeting hebt en je collega’s opeens kunnen meekijken op je laptopscherm. 

Dingen waardoor je in de bak kunt belanden

Als het tegen de wet is, kun je het beter niet googelen. Zelfs niet als je uit pure nieuwsgierigheid wilt weten hoe je zelf een bom kunt maken – nogmaals, googel het niet. Veiligheidsexperts kunnen tegenwoordig allerlei data analyseren uit computers, telefoons en uit social media. Word iemand ernstig berecht? Dan wordt tijdens het proces bijna altijd naar een van deze dingen verwezen.

Huidaandoeningen

Kleine rode uitslag op je gezicht? Google.het.niet. Je hoeft je symptoom alleen maar te googelen of je stuit al snel op zorgwekkende informatie en nare foto’s. Heb je last van een bepaalde uitslagen op je huid? Neem dan contact op met je huisarts of met een dermatoloog.

Wormen

Nu kan het misschien dat je denkt: waarom zou ik wormen googelen? Maar ook daar heeft men verscheidene redenen voor. Welke zijn het beste om mee te vissen? Welke zijn het beste voor je tuin? Toch is het beter om de wezentjes niet te googelen, tenzij je heel specifiek kunt zijn in je zoekopdracht. Ben je dat niet? Dan vult je beeldscherm zich binnen no time met krioelende wormen. En dat kan soms best voor wat rillingen zorgen.

Of een product veilig is of niet

Het internet staat vol met meningen. De ene mening is onderbouwd en de ander… is dat niet. Er zijn zoveel mensen die zichzelf vanachter hun toetsenbord omdopen tot expert en hun ongezouten mening over iets geven, maar niet alles klopt. Wil je weten of een bepaald product je gezondheid schaadt wanneer je het hebt ingeademd? Dan kun je het best professioneel advies inwinnen. Bel je huisarts of neem contact op met het bedrijf dat het desbetreffende product produceert.

Vertalingen

Google Translate kan je soms een indruk geven van wat iets betekent. Met de nadruk op ‘indruk’. De vertaalservice is door de jaren heen wel beter geworden, maar levert nog steeds geen nauwkeurige vertalingen op. Aanslag in je koelkast? Daar maakt de Google Translate gerust ‘aanval’ in je koelkast van. Tja…

Lees ook: 12 redenen waarom je dus niet naar Noord-Korea wilt reizen

Bron: RD | Beeld: Unsplash, Solen Feyissa