Ze doet een halve liter cola in de wc, wat er dan gebeurt is echt bizar! Probeer dit zelf ook maar eens!

Cola is je hulp in de huishouding

Cola kun je niet alleen drinken, je kunt het voor van alles en nog wat gebruiken. De meeste mensen weten inmiddels wel dat het ook wonderen doet tegen bijvoorbeeld roest, maar wist je dat het bruine suikerdrankje ook helpt tegen  kwallenbeten? Het werkt daarnaast tegen nog veel meer vervelende kwaaltjes. Ook als je kauwgom in je haar hebt kun je het er met cola weer uit krijgen. Wist je verder dat je dat Coca-Cola in de negentiende eeuw zelfs is bedacht door een apotheker?

De apotheker John Pemberton bedacht Coca-Cola  in 1886. Het was een variant op de alcoholische drank Vin Mariani. Hij ontwikkelde zijn cola die hij Pemberton’s French wine coca noemde. Toen in Atlanta in de Verenigde Staten, waar John Pemberton woonde, in 1886 alcohol werd verboden, deed hij suikersiroop in zijn drankje in plaats van wijn en hij noemde het Coca-Cola.
Je moest het met water aanlengen en het werd in kruikjes verkocht. Toen de suikersiroop gemengd werd met koolzuurhoudend water ontstond de frisdrank zoals we die tegenwoordig kennen.

En het aantal briljante toepassingen van de frisdrank houdt maar niet op. Het kan namelijk ook je beste vriend zijn in de huishouding en je ondertussen ook nog een hoop geld besparen.
We hebben een super handig filmpje voor je waarin je wordt uitgelegd hoe je op een hele slimme manier cola kunt gebruiken voor het schoonmaken van de wc. Klinkt raar, maar bekijk het filmpje op de volgende pagina als je nieuwsgierig bent geworden!


Pagina 1/2