Zo kun je zelf geheel pijnloos een wratje verwijderen

Een fluitje van een cent!

Je hebt vast weleens een wratje gehad. Wratjes worden veroorzaakt door een virus. Ze komen vooral voor op handen en voeten, maar ze kunnen ook op andere plaatsen ontstaan. Hoewel ze onschuldig zijn en bij de meeste mensen vanzelf weer verdwijnen, kun je er wel last van hebben. De meeste mensen laten wratjes weghalen door de huisarts, maar wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt laten verdwijnen? Er bestaat namelijk een geheel pijnloos trucje dat je binnen korte tijd van je wratjes af kan helpen.

Voor het verwijderen van een wratje hoef je niet langer naar de huisarts!

Wratjes

Wratjes kunnen heel vervelend zijn. Hoewel ze vaak onschuldig zijn en bij de meeste mensen binnen een jaar weer verdwijnen, kun je er toch veel last van hebben. Met name wanneer ze bijvoorbeeld onder je voetzool zitten en je er de hele tijd op loopt, kunnen ze pijnlijk zijn. Bovendien ogen wratjes niet echt smakelijk en sommigen schamen zich er dan ook voor wanneer ze op een zichtbare plek zitten. Gelukkig bestaat er nu een simpel trucje waarmee je wratjes pijnloos kunt verwijderen!

Pijnloos verwijderen

In een video van Libelle TV is te zien hoe je een wratje op een geheel pijnloze manier kunt elimineren. Hiervoor heb je slechts een stukje ducttape, een beetje water en een stuk puimsteen nodig. Zo werkt het: neem als eerste een stukje ducttape en plak dit over de wrat. Zorg ervoor dat je een centimeter rondom de wrat bedekt met het tape. Laat het tape vervolgens zes dagen zitten en kom er verder niet aan. Na zes dagen kun je het ducttape verwijderen. Neem direct hierna een bakje met warm water en week de wrat hierin, gedurende vijf minuten. Pak vervolgens een stuk puimsteen en wrijf daarmee over de wrat. Omdat de huid al is losgeweekt door het water, kun je de wrat gemakkelijk wegschuren, zonder dat het pijn doet. Supersimpel en er hoeft geen dokter aan te pas te komen!

Lees ook: Nagelbijters opgelet: zo slecht is het voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle TV | Beeld: Wikimedia Commons, auteur: Steven Fruitsmaak