Brokkelt jouw kaas ook altijd af als je het schaaft? ZO gebeurt het nooit meer!

Voortaan heb jij mooie, egale plakken!

Wanneer jij je bammetje wilt beleggen met een lekker stukje kaas, gebeurt het nog weleens dat je kaas afbreekt wanneer je er met een kaasschaaf overheen gaat. En dat terwijl die andere kaas helemaal niet brokkelt! Ligt het aan de kaas? Ligt het aan jou? Of ligt het aan je kaasschaaf? Wij weten het.

Het World Wide Web is dé plek om dit soort vraagstukken op de lossen. Een Reddit-gebruiker vroeg op het grote Reddit-forum hoe het toch kon dat zijn kaas altijd afbrokkelt wanneer hij er een plakje vanaf wil schaven.

Jonge kaas
Het antwoord is vrij simpel. De verkeerde kaasschaaf wordt gebruikt. Zelfs de meest Oerhollandse mensen weten het niet altijd, maar elke soort kaas heeft dus… jawel, zijn eigen kaasschaaf. Wil jij een plakje jonge kaas hebben? Dan gebruik je een korte kaasschaaf voor het schaven. Jonge kaas wordt maar eventjes gerijpt en hierdoor is deze vochtiger dan oude kaas. Gebruik je een lange kaasschaaf? Dan brokkelt je kaas inderdaad af.

Voor oude kaas gebruik je dus een lange kaasschaaf. Deze is langer omdat in oude kaas minder vocht zit, waardoor deze dus ook zwaarder is. De lange kaasschaaf ondersteunt je plak waardoor het heel blijft.

Bron: GraziaBeeld: Wikipedia