Zo efficiënt mogelijk een koffer inpakken? Wij hebben vijf handige tips

koffer

Zo kun je alles meenemen wat je wilt en houd je nog ruimte over ook

Heerlijk, vakantievoorbereidingen treffen. De grootste voorbereiding zit hem vaak in het inpakken van je koffer. Dat kan echter ook problemen opleveren, vooral als je meer mee wilt nemen dan er in je koffer past. Hoe zorg je er nou voor dat je zo efficiënt mogelijk inpakt? Wij hebben een aantal handige tips voor je.

Paklijst en kledingcombinaties

Maak een paklijst voor je begint met inpakken. Door onder elkaar te zetten wat je allemaal nodig hebt, loop je niet het risico dat je iets vergeet. Ook gaan er dan minder onnodige spullen mee op reis. Zorg ervoor dat je kledingstukken inpakt die je makkelijk met elkaar kunt combineren en kunt afwisselen. Daardoor heb je in totaal minder verschillende kledingstukken nodig en blijft er dus meer ruimte in je koffer over voor andere spullen.

Loze ruimte

Tussen de spullen die je in je koffer meeneemt, zit vaak de nodige loze ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van je schoenen. Daar zou je kleine spullen in kunnen doen, zoals sokken of sieraden. Dat bespaart je ongemerkt een hoop ruimte.

Oprolmethode

Het kan best efficiënt zijn om je kleding op te vouwen, maar vaak is oprollen een beter idee. Het bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat je kleding minder snel kreukt. Hoe strakker je kledingstukken oprolt, hoe kleiner die kans wordt.

Miniverpakkingen

Boeken en toiletartikelen zijn fijn om mee te nemen, maar nemen vaak ook de nodige ruimte in. Door te kiezen voor kleinere varianten, zoals dwarsliggers, e-books en miniverpakkingen, houd je meer ruimte over. Bovendien zorgt het ervoor dat je koffer een stuk minder weegt, waar je tijdens het reizen heel blij mee zult zijn.

Zakjes

Als je veel losse spullen meeneemt op reis, kun je al gauw het overzicht kwijtraken. Door dingen die bij elkaar horen in één zakje te doen, zorg je ervoor dat alles georganiseerd blijft. Maak bijvoorbeeld een zakje met sieraden, een zakje met ‘kleine kleding’ (sokken en ondergoed) en een zakje met opladers. Voor kleding kun je bovendien vacuümzakken gebruiken, waardoor er nog weer extra ruimte overblijft. Fijne reis!

Lees ook: Handig: na zoveel vakantiedagen ben je volledig uitgerust

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Unsplash, Marissa Grootes