Zo kun je nagellak verwijderen zonder nagellakremover

nagellak-verwijderen

De oplossing is heel simpel

Een vervelende situatie: je ziet dat je nagellak is afgebladderd. Het liefst zou je alles er meteen afhalen, maar je hebt geen nagellakremover bij de hand. Wat kun je dan doen? Er is gelukkig een makkelijke oplossing. Wij vertellen je er meer over.

Maar één ding nodig

Het klinkt behoorlijk tegenstrijdig, maar het enige dat je nodig hebt is een potje nagellak. Smeer een dun laagje nagellak over het oude laagje heen. Dat zorgt ervoor dat de oude laag wat zachter wordt. Laat het ongeveer tien seconden zitten en veeg vervolgens met een watje of wc-papiertje over je nagel heen. Je zult zien dat de meeste nagellak als sneeuw voor de zon verdwijnt. Deze truc werkt met elke kleur nagellak én met de transparante variant.

Roeien met de riemen die je hebt

Het klinkt waarschijnlijk niet ideaal, omdat je behoorlijk wat moet wrijven. Soms moet je inderdaad ook meerdere keren nieuwe nagellak toevoegen als je alles er volledig af wilt krijgen. Toch is het wat ons betreft beter dan rondlopen met afgebrokkelde nagellak. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Wij zorgen ervoor dat we voortaan in elke tas een fles nagellak hebben zitten, want je weet maar nooit. Zou jij deze nagellak hack proberen?

Lees ook: Huh, blijft je nagellak langer goed als je die in de koelkast bewaart?

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Maria Lupan