Zo maak je je huis onherkenbaar in Google Street View

Geen zin in pottenkijkers? Zo sluit je ze uit

Je kent het wel: even je ouderlijk huis bewonderen of spieken hoe luxe die ene collega eigenlijk woont. Huizen in Google Street View zijn – in tegenstelling tot geblurde gezichten en kentekens – haarscherp in beeld gebracht. Wil je jouw huis toch liever een beetje anoniem houden? Wij vertellen je hoe je dit voor elkaar krijgt.

Vervaging aanvragen

Het is gelukkig heel simpel om je woning te laten blurren door Google, welke reden je daar ook voor hebt. Ga naar maps.google.com, tik je huisadres in de zoekbalk en druk op enter. Klik vervolgens op de foto van jouw huis. Google Street View opent zich nu, en je kunt in de zwarte balk die je rechtsonder in beeld ziet, op ‘Probleem melden’ klikken. Als het goed is, komt er een formulier tevoorschijn waarmee je de vervaging van je huis aan kunt vragen. Bovenaan zie je een foto van je woning. Zet het rode en zwarte kader precies om je huis heen.

Google is zeer waarschijnlijk nog geïnteresseerd waarom je een melding maakt. Kies voor de bovenste optie: ‘Vervaging aanvragen’ en vink daar ‘Mijn huis’ aan. Er opent zich vervolgens een tekstblok waar je aanvullende informatie kunt geven die Google helpt om je huis op te sporen. Voer tenslotte je e-mailadres in, vink indien nodig nog de anti-robot knop aan op ‘Sturen’. Houd daarna je mailbox in de gaten voor updates.

En voila, vanaf nu ben je volledig incognito voor die nieuwsgierige collega die je liever buiten de deur houdt.

Lees ook: Aha! Zo beveilig jij je berichtjes op WhatsApp

Bron: AD| Beeld: iStock