Zó vaak kun je kerstliedjes luisteren voordat je je eraan gaat ergeren

Het is vaker dan je denkt!

We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als een liedje de hele dag in je hoofd blijft hangen. De hele maand december luisteren we massaal naar een paar populaire kerstliedjes die waarschijnlijk de hele dag door in je hoofd blijven hangen. Maar hoe vaak kun je zo’n kerstliedje eigenlijk luisteren voordat je er helemaal genoeg van hebt?

Nummers

Rond en tijdens de kerstdagen krijgen we nummers als Last Christmas en All I Want For Christmas is You niet uit ons hoofd. Soms komen deze nummers ons echter de spuitgaten uit en kunnen we ze eigenlijk niet meer aanhoren. Maar hoevaak moet je een liedje geluisterd hebben voordat je er echt helemaal klaar mee bent? Dat is zo’n 111 keer volgens onderzoek van Sonos. Wow!

Kerstdiner

Daarnaast beginnen we op 2 december al met het luisteren van kerstnummers en doen we dat vaak tot en met het kerstdiner. Een groot deel van de Nederlanders zet tijdens het kerstdiner muziek op, omdat ze bang zijn voor ongemakkelijke stiltes. Grote kans dus dat je tijdens het diner nóg een keer naar nummers moet luisteren die je eigenlijk al te vaak hebt gehoord. Welke populaire nummers we deze maand helemaal plat draaien? Sonos maakte een top 10 van de meest geluisterde kerstliedjes.

  1. Last Christmas – Wham!
  2. All I Want For Christmas Is You – Mariah Carey
  3. Jingle Bell Rock – Hall & Oates
  4. Santa Claus Is Coming To Town – Michael Bublé
  5. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas – Perry Como
  6. Santa Tell Me – Ariana Grande
  7. Flappie – Youp van ’t Hek
  8. Wonderful Christmas – Paul McCartney
  9. Do They Know It’s Christmas – Band Aid
  10. Rockin’ Around The Christmas Tree – Brenda Lee

Welke van deze nummers kun jij echt niet meer aanhoren?

Lees ook: Liedje continu in je hoofd? Zó krijg je ‘m eruit

Bron: Vriendin, Sonos | Beeld: Pexels