Zo voorkom je dat je meteen na het douchen weer gaat zweten

zweten douchen

Zo voel je je langer fris en fruitig

Lekker douchen na een flinke workout is met dit warme weer niet altijd even prettig. We sporten en zweten, en dus is het logisch dat we na het trainen meteen douchen. Toch kun je beter even wachten met douchen na een workout.

Koude douche

We kunnen ontzettend genieten van de zon in Nederland, maar we kunnen er niet altijd even goed mee omgaan. Even lekker afkoelen onder de douche na een flinke zweetsessie is dan ook iets waar we met dit warme weer enorm van houden. Door de hoge temperaturen zweten we ons een ongeluk en zoeken we graag verkoeling in de badkamer. De koude douche kan er echter voor zorgen dat je alleen maar meer gaat zweten.

Dit klinkt heel tegenstrijdig, maar toch is het zo. Koud water is goed voor de doorbloeding van je lichaam. Hartstikke fijn, maar niet als je het heet hebt. Het betekent namelijk ook dat je al snel na je douche weer staat te zweten. Neem in plaats hiervan een warme douche. Dat opent de poriën en helpt je lichaam afkoelen. Je kunt er ook voor kiezen om onder de douche met heet water te beginnen, en na elke 30 seconden de temperatuur van het water iets te verlagen.

Wachten

Daarnaast kun je na het sporten het beste een half uur wachten voordat je onder de douche stapt. Hierdoor heeft je lichaam de tijd om af te koelen en weer op de juiste temperatuur te komen, met als gevolg dat je minder zult zweten. Een laatste goede tip is om een klein beetje talkpoeder op je lichaam aan te brengen, nadat je afgedroogd uit de badkamer komt. Het talkpoeder kan namelijk het overtollige zweet op je lijf absorberen.

Lees ook: Tropische hitte! Dit kun je beter wel (en niet) doen

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels

Array