Zo voorkom je een beslagen spiegel in je badkamer

Zo kun jij je gewoon klaarmaken zonder die beslagen spiegel

Vaak bestaat je badkamerritueel uit meer dan alleen maar douchen. Je wil daarna misschien even je haar föhnen of bijvoorbeeld je make-up doen, maar dit wordt vaak bemoeilijkt omdat de badkamerspiegel is beslagen. En als je er met een handdoek overheen gaat wordt het er maar niet beter op. Hoe je een beslagen spiegel kunt voorkomen? We leggen het je uit.

Voorkomen is beter dan genezen

Gelukkig hoef je je niet langer te ergeren aan beslagen spiegels. Je kunt heel makkelijk voorkomen dat je badkamerspiegel beslaat. Als eerste wil je zorgen dat je spiegel goed is gereinigd. Met wat afwasmiddel en een doekje moet je al een heel eind komen. Vergeet niet om de spiegel daarna goed droog te maken. Dat is stap één. Nu vertellen we je hét trucje om condens te voorkomen.

Scheerschuim

Het enige wat je nodig hebt is scheerschuim en wat keukenpapier. Wat je nu moet doen klinkt raar, maar het werkt echt. Doe een flinke dot scheerschuim op je spiegel en smeer dit lekker uit. Veeg het daarna weg met het keukenpapier. Het kan even duren tot je spiegel weer helemaal schoon is, maar geloof ons, het is het waard. Je badkamerspiegel zal als het goed is niet meer beslaan!

Geen scheerschuim in huis? Maak de spiegel dan waterafstotend met iets anders zoals shampoo, afwasmiddel of autowas. Handig!

Lees ook: Aha: dit is hoe je het beste je glazen kunt bewaren

Bron: Maxvandaag | Beeld: Pexels