Zomer hack: zo voorkom je dat je uitglijdt op slippers

uitglijdt slippers

Want voorkomen is beter dan genezen

In de zomer lopen we het liefst iedere dag op slippers. Het schoeisel zit heerlijk en is lekker luchtig op warme dagen. Daarnaast passen ze natuurlijk bij iedere zomerse outfit. Het enige nadeel is dat je gemakkelijk uitglijdt wanneer de slippers nat worden. Gelukkig is dat heel eenvoudig te voorkomen met deze twee zomerse lifehacks. 

Ruwe zolen

Wanneer je slippers draagt in de zomer ligt gevaar voor uitglijden op de loer. Vooral wanneer het heel warm is en je veel zweet, wordt het schoeisel snel glad. Maar ook langs het zwembad of op gladde tegels moet je uitkijken dat je niet in een spagaat belandt. Gelukkig zijn er twee dingen die je kunt doen om ongelukken te voorkomen. De meeste slippers hebben gladde zolen, waardoor je snel gaat glijden. Maak de onderkant van je slippers daarom wat ruwer door ze voorzichtig op te schuren. Hierdoor worden ze iets stroever en glijd jij minder snel uit.

Uit slipper schieten

Naast uitglijden, is er nog een ander welbekend probleem: uit je slipper schieten. Je hebt vast weleens meegemaakt dat je ineens door je slipper schiet omdat je voeten glad zijn van het zweet, of dat je slipper ineens een paar meter verderop ligt. Heel onhandig en niet fijn. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen met een bus haarlak. Spuit wat van de lak op de onderkant van je voet of op je slipper. De haarlak zorgt voor extra grip, waardoor je niet zo snel uit je slippers schiet. Pas echter wel op met deze lifehack, want niet alle materialen kunnen tegen haarlak. Vooral bij een paar dure slippers kan dit erg zonde zijn. Voor de zekerheid kun je de lak beter alleen op je voeten spuiten. Better safe than sorry! 

Lees ook: Op deze manier krijg je zwarte voetafdrukken uit je slippers en sandalen

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels