Word je helemaal gek van Siri? Zo zet je het uit op je iPhone

Siri kan soms zo vervelend zijn

Siri kan een ontzettend handige, en soms zelfs vermakelijke, tool zijn. Wanneer je je handen even vol hebt en toch een vriendin wilt bellen, hoef je vrijwel letterlijk maar een gil te geven en Siri regelt het voor je. Maar soms is het ook een nieuwsgierig aagje en bemoeit-ie zich zomaar met je gesprek terwijl je er niet op zit te wachten. In zo’n geval is het handig om Siri uit te kunnen schakelen.

De Nederlands vocabulaire is vrij uitgebreid en sommige woorden of klanken kunnen wat weghebben van Siri. Maar dat betekent niet dat je Siri daadwerkelijk elk moment van de dag nodig hebt. Daarnaast kan de functie ook zomaar aanspringen. Gebeurt jou dat regelmatig? Lees dan snel hoe je Siri uitschakelt.

Met een beetje speurwerk in je iPhone-instellingen kun je er ook zelf achtergekomen hoe je die vervelende stem uitschakelt, maar het kan ook fijn zijn als iemand anders het speurwerk al voor je heeft gedaan. Siri uitschakelen? Volg dan deze stappen. Open ‘Instellingen’ op je iPhone. Klik de optie ‘Siri’ aan. Zet de knop achter Siri vervolgens op uit. Op deze manier kun je Siri overigens ook weer inschakelen mocht je ‘m toch missen.

Vond je deze tip handig? Bewaar ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay