Zó zorg je ervoor dat de zoekbalk op je iPhone weer bovenaan staat

Gelukkig is er een oplossing voor

Als je een iPhone hebt, heb je de afgelopen paar weken ongetwijfeld meerdere keren een reminder van Apple gehad. Het was tijd om een nieuwe versie van het besturingssysteem op je telefoon te zetten: iOS15. Zoals altijd zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd, met één daarvan zijn mensen echter niet bepaald blij… De zoekbalk bevindt zich namelijk ineens onderaan het scherm. Wij vertellen je wat je daaraan kunt doen.

Verbetering waar niemand om heeft gevraagd

Apple heeft weer een hoop verbeteringen voor iPhones ontwikkeld. Wie overstapt naar iOS15, krijgt onder andere een verbeterde versie van FaceTime en Maps. Ook zijn er veranderingen aangebracht in de manier waarop notificaties op je scherm verschijnen en zijn er meerdere dingen aangepast in Safari. Daar zit ook meteen het ‘probleem’. Er is namelijk een update doorgevoerd waar niemand om heeft gevraagd. De opmaak van internetpagina’s moest volgens Apple anders, zodat je makkelijker met één hand op internet kunt surfen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de zoekbalk naar beneden te verplaatsen. Maar of de gebruikers daar nou zo blij mee zijn…

Frustratie

Het is namelijk niet iets waar je heel makkelijk aan went. Iedereen gaat dus continu de fout in en raakt gefrustreerd. Op Twitter wordt die frustratie door velen geuit, zoals in onderstaande tweet.

iPhone-gebruikers zijn er op z’n zachtst gezegd dus niet blij mee. Gelukkig is er een vrij simpele manier om ervan af te komen en weer ‘gewoon’ gebruik te kunnen maken van Safari. Wij vertellen het je!

Makkelijk op te lossen

De oplossing voor dit probleem is echt enorm simpel. Open allereerst Safari op je iPhone. Links op de adresbalk zie je als het goed is aA staan. Klik daarop en kies vervolgens voor de bovenste optie in het menu dat zich uitvouwt (‘Show Top Address Bar’, een icoontje van een rechthoek met een pijltje naar boven). Als het goed is, zorg je er daarmee meteen voor dat de zoekbalk weer bovenaan de pagina staat. Voilà! Je kunt weer gebruikmaken van Safari zoals je gewend was. You’re welcome!

Lees ook: Apple: Houd iPhone 12 niet te dicht bij pacemaker in de buurt

Bron: Marie Claire | Beeld: Unsplash, Szabo Viktor