Zweetgeur in je jasje of colbert? Met deze tips krijg je het er makkelijk uit

zweetgeur jasje colbert

Met name bij de oksels kan een colbert gaan stinken naar zweet

Een kledingstuk dat bijna bij iedereen wel in de kledingkast hangt is een colbert. Tegenwoordig kan dit item bij elke outfit gedragen worden en fungeert het bij zacht lenteweer ook nog eens prima als jas. Onmisbaar dus! Maar draag je je colbert vaak? Dan kan het voorkomen dat er een nare zweetgeur aan de binnenkant van de jas kan afkomen.

Met name het okselgedeelte van de colbert is niet altijd veilig.

Tips tegen zweetgeur

Gelukkig bestaan er een aantal handige tips om deze vieze zweetgeur uit het colbert te verwijderen. De beste manier is om je jasje eens in de zoveel tijd naar de stomerij brengen, maar dit brengt natuurlijk wel hogere kosten met zich mee. Ga je liever voor de goedkopere optie? Dan kunnen deze handige huis-tuin-en-keuken tips vast nog eens van pas komen.

  • Azijn en water: vul een emmer met flink wat azijn en (lauw)warm water. Laat het colbert goed weken in de emmer. Voeg vervolgens de colbert in de wasmachine en was het via het normale wasprogramma met wat wasmiddel en wasverzachter. De kwaliteit van de colbert blijft behouden en de zweetgeur is compleet verdwenen.
  • Plantenspray: een andere optie is om een plantenspray te vullen met wat (lauw)warm water en azijn. Keer de colbert binnenste buiten en spray de binnenzijde in met het azijnmengels. Laat de jas een nacht in de frisse lucht hangen en de volgende dag zal de zweetgeur verdwenen zijn.
  • Speciale kledingsprays: tegenwoordig zijn er ook speciale kledingsprays verkrijgbaar. Online raden meerdere personen de kledingspray van het merk Febreze of Ambi-Pur aan. Ook hierbij keer je het colbert binnenste buiten, spray je de jas goed in en laat je deze een nachtje buiten luchten.
  • Vriezer: is je colbert nog nieuw? Leg deze dan eerst een nacht in de vriezer. Dit voorkomt dat de zweetgeuren van de oksels in de stof van het jasje kunnen trekken.

Lees ook: Oeps: bleek op je kleding gemorst? Geen nood, zo los je het op!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: pxhere