Zweetvlekken in je kleding? Doe het om deze reden niet in de droger


Kleding met zweetvlekken kun je om deze reden beter niet in de droger doen

Zweetvlekken in je kleding kunnen erg hardnekkig zijn. De gele of wit uitgeslagen vlekken zijn vaak goed zichtbaar en wil je het liefst direct zo goed mogelijk verwijderen. Gelukkig zijn er een aantal handige tips waarbij je deze vlekken binnen mum van tijd uit je kleding krijgt. Maar om de kleding vervolgens in de droger te doen, dat raden wij je ten zeerste af om deze reden.

Houd je kleding met zweetvlekken ver uit de buurt van de droger.

Zweetvlekken verwijderen

Kun je niet meer zonder je favoriete witte shirt, maar zitten er helaas lelijke gele vlekken in? Dan is het handig om te weten hoe je deze zweetvlekken er gemakkelijk uit krijgt. Hiervoor heb je nodig:

  • 250 milliliter witte azijn
  • 500 milliliter warm water
  • 120 gram baking soda
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel waterstofperoxide

Meng de witte azijn en het warme water in een teiltje of emmer. Laat het kledingstuk hier 20 minuten in weken. Meng in een apart kommetje de baking soda, het zout en de waterstofperoxide tot er een dikke pasta ontstaat. Haal het kledingstuk uit het water en wring voorzichtig uit. Leg het op een handdoek en smeer de pasta op de geelkleurige zweetvlekken. De waterstofperoxide maakt je kleding witter en het zout en baking soda werken om de hardnekkige vlek uit de vezels van je kleding te krijgen. Laat de pasta 20 minuten inwerken. Was je kleding vervolgens op een normaal programma in de wasmachine en laat alles aan de lucht drogen.

Niet in de droger

De droger moet je vooral niet gebruiken bij zweetvlekken in kleding. Waarom? Omdat door de hitte van de droger de vlekken hardnekkiger hechten aan de stof. Op deze manier is het veel moeilijker om ooit nog die lelijke zweetvlekken uit je kleding te verwijderen. Weet je zeker dat de zweetvlekken er volledig uit zijn? Dan kun je gerust je kleding weer in de droger laten drogen.

Lees ook: Bleek gebruiken om kleding te witten? Dit is de beste manier om dat te doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay