Met dit trucje krijg je zweetvlekken uit je witte kleren!

Zweetvlekken

Het is makkelijker dan je dacht

De lente komt er weer aan, dus het is tijd om die leuke witte shirtjes, bloesjes en jurkjes uit de kast te trekken. Helaas komt het weleens voor dat onze sneeuwwitte kleding verpest wordt door vieze gele vlekken bij de oksels of rond de hals. Gelukkig hoef je met deze truc je mooie shirtje niet weg te gooien!

Je hebt er maar een paar dingen voor nodig.

Deodorant en zout

Iedereen zweet. Vooral als het warmer wordt kunnen we in de weer blijven met deodorant, er is helaas geen ontkomen aan. Maar juist wanneer het zonnetje lekker schijnt zijn we eerder geneigd om witte kleding aan te trekken, want dat staat zo zomers! Helaas kunnen er door de reactie van je deodorant met het zout uit je zweet gele vlekken ontstaan. Gelukkig hebben wij een supermakkelijke en goedkope oplossing.

Dit heb je nodig:

Zo doe je het:

Stap 1: Meng de azijn en het warme water in een emmer of teiltje. Leg het kledingstuk met vlekken erin en laat het 20 minuten weken. Azijn helpt ook tegen nare geurtjes, dus dat is gelijk mooi meegenomen.
Stap 2: Meng de baking soda, het zout en de waterstofperoxide in een glazen of aardewerken kommetje tot het een soort pasta vormt. Haal het kledingstuk uit het azijnwater en wring het voorzichtig uit. Leg het plat op een handdoek en smeer vervolgens de vlekken in met het mengseltje. De waterstofperoxide zorgt ervoor dat je kleding weer wit wordt en het zout en de baking soda werken samen om de vlek uit de vezels van je kleding te krijgen. Laat het mengsel minstens 20 minuten inwerken.
Stap 3: Was het kledingstuk zoals je dat normaal met witte kleding zou doen en laat drogen. Jouw witte shirtje is weer hagelwit. Een kind kan de was doen!

Milieuvriendelijk

Je hoeft dus geen dure middeltjes meer te kopen om van deze vlekken af te komen. Ook een leuke bijkomstigheid: alle ingrediënten van dit zelfgemaakte schoonmaakmiddel zijn milieuvriendelijk. Azijn, baking soda en waterstofperoxide komen goed van pas bij nog veel meer huishoudelijke klusjes. Heb jij ze al in de kast staan?

Lees ook: Zo krijg je foundationvlekken uit je kleding

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Videostill YouTube