10 veelgemaakte make-upfouten waardoor je er ouder uitziet

make-upfouten ouder

Tegelijkertijd kan de juiste make-up weer een paar jaartjes van je leeftijd afsnoepen

Veel vrouwen (en mannen die dat willen) gebruiken make-up om zich nét wat zekerder over zichzelf te voelen. Een likje concealer hier, een likje mascara daar en je ziet er net wat wakkerder uit. Toch kan make-up, als je het verkeerd aanbrengt, er ook voor zorgen dat je er een stuk ouder uitziet dan dat je daadwerkelijk bent. Om je daarvoor te behoeden, zetten wij de tien meest gemaakte make-upfouten op een rijtje. 

1. Te veel concealer

Hoe meer concealer, hoe wakkerder en jonger je eruitziet, toch? Helaas is dat niet het geval. Als je te veel concealer gebruikt, benadruk je je rimpels en lijntjes alleen maar meer, waardoor je er veel ouder uitziet dan dat je daadwerkelijk bent. Breng daarom het liefst alleen een dun laagje aan op de donkere plekken onder je ogen en blend dit met een sponsje of kwast.

2. Zwarte mascara op je onderwimpers

Ga jij zelden de deur uit zonder een likje mascara op je wimpers? Pas dan op dat je niet te rigoureus te werk gaat met het zwarte goedje. Je kunt namelijk beter je onderwimpers overslaan of slechts licht bestrijken met wat mascara. Als je namelijk te veel mascara op je onderste wimpers aanbrengt, gaat ieders aandacht daarnaartoe. En dan zie je niet alleen de donkere wimpers, maar ook de rimpels en lijntjes des te meer. Sla daarom liever je onderwimpers over of ga voor een natuurlijke bruine kleur.

3. Te donkere oogschaduw (op de verkeerde plek)

We houden van een smokey eye op zijn tijd, maar pas op dat je de donkere oogschaduw op de juiste plek aanbrengt. Bedek niet je hele ooglid met de donkere kleur, maar gebruik deze liever in de crease. Houd je (binnenste) ooglid liever licht. Hierdoor lijk je wakkerder en lijken je ogen groter. En – ook niet onbelangrijk – zo zie je er ook nog eens een paar jaar jonger uit.

4. Verkeerde kleur lipstick

Een lippenstift kan je hele look veranderen. Match ‘m met je outfit of ga voor een neutraal kleurtje dat overal bij past. Pas echter op voor heel donkere kleuren. Hierdoor lijken je lippen vaak niet alleen dunner, maar wordt de aandacht ook nog eens naar eventuele lijntjes rondom je mond getrokken. Wat hierbij kan helpen, is om je lippen iéts voller te laten lijken met een lippotlood. Teken je lippen net iets groter dan hun natuurlijke vorm en vul ze vervolgens in met je (donkere) lipkleur. Geloof ons, dit doet wonderen voor je look.

5. Blush op de verkeerde plek

Breng jij je blush standaard aan op de appeltjes van je wangen? Op jongere leeftijd leek dit misschien nog heel leuk, maar nu kan het ervoor zorgen dat je er een stuk ouder uitziet dan de leeftijd die in je paspoort staat aangegeven. Maar ho, gooi je rouge nog niet gelijk de prullenbak in. In plaats van het rozige poedertje op de appeltjes van je wangen aan te brengen, kies je liever voor een licht laagje op je jukbeenderen. Zo breng je niet alleen wat kleur in je gezicht, ook geef je je gezicht als het ware een lift. Hierbij is het belangrijk om felle kleuren te mijden. Ga liever voor een zachte, neutrale tint.

Benieuwd naar meer make-upfouten die je ouder doen lijken? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2