Met deze 15 tips blijft de geur van je parfum langer hangen

Van smeren met vaseline tot het geurige goedje door je haar borstelen

Het huis verlaten zonder onszelf onder te dompelen in een flinke laag parfum? Dacht ‘t niet. Toch verdwijnt ons lekkere luchtje keer op keer binnen een uur of twee. Oeps, het blijkt dus dat we ons geurtje al die tijd verkeerd hebben aangebracht. Met deze tips kun je niet alleen langer genieten van je flesje parfum, ook blijf je langer lekker ruiken. 

1. Gebruik ongeparfumeerde deodorant

Hoe dol je ook bent op de bloemige en zoete geur van je deodorant, dit geurtje gaat niet goed samen bij jouw parfum. Want ook al ruiken ze beide overheerlijk, samen vormen ze geen goede combi. Kies daarom het liefst voor een ongeparfumeerde deodorant als je daarna ook een geurtje opspuit.

2. Breng de parfum aan op de juiste plaats

Om ervoor te zorgen dat je je parfum langer blijft ruiken, kun je deze het beste aanbrengen op enkele pulse points. Dit zijn warme plekken die ervoor zorgen dat de geur over je hele lichaam wordt verspreid. Deze ‘pulspunten’ zijn: je polsen, de binnenkant van je elleboog, je nek, onder je middenrif en achter je knieën. Daarnaast kun je het parfum ook op je enkels en kuiten sprayen. Op deze manier zal de geur door de dag heen omhoog rijzen. Ook wat parfum op de bovenkant van je oren doet wonderen. Dit komt doordat je huid hier vaak wat vetter is, waardoor de geur beter blijft ‘plakken’ als het ware.

3. Wrijf je polsen niet over elkaar

Heb je wat parfum op je polsen gesprayd? Dan kun je deze beter niet over elkaar wrijven. Wait, what?! Dat hebben wij al die jaren gedaan. Het blijkt dus dat wanneer je met je polsen over elkaar wrijft, je ervoor zorgt dat de geur sneller verdwijnt. Ai…

4. Let op de concentratie van je parfum

Het ene parfum is het andere niet. Zo heb je natuurlijk eau de toilette, maar ook eau de parfum. Eau de parfums bevatten meer parfum, waardoor je de geur tot vijf uur blijft ruiken. Van de geur van een eau de toilette kun je iets minder lang genieten, namelijk tot zo’n drie uur.

5. Breng eerst (ongeparfumeerde) bodylotion aan

Stap jij uit de douche en spray jij gelijk een goede dosis parfum in je nek? Dat kun je beter niet doen. Parfum blijft namelijk beter hangen op een vettige huid dan op een droge huid. Het is daarom beter om eerst een bodylotion (zonder parfum!) aan te brengen.

6. Spuit de parfum niet in de lucht

Je kent ze wel: die filmscènes waarin een vrouw eerst wat parfum in de lucht spuit en er vervolgens nonchalant doorheen wandelt. Wanneer we dit zelf doen, wanen we ons voor vijf seconden even in zo’n film. Toch is dat benevelen nogal zonde, want je verspilt er namelijk flink wat parfum mee. Daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je geurtje binnen no time verdwenen is. Breng je parfum daarom altijd op de blote huid aan.

7. Spray parfum op je kleren

Breng je parfum niet alleen op je huid aan, maar spray ook zeker wat op je kleding. De vezels van je kleren kunnen geuren namelijk heel lang vasthouden (soms zelfs tot na een wasbeurt).

8. Bewaar je parfum niet in de badkamer

De badkamer lijkt voor velen de ideale plek om geurtjes te bewaren. Het is de plek waar je doucht, waar je je haren doet, je make-up aanbrengt en – dus ook – je geurtje aanbrengt. Toch zorgen de hitte, het licht en de vochtigheid van een badkamer ervoor dat de kwaliteit van je parfum minder wordt. De parfum wordt zo een stuk minder sterk van geur. Daarom is het beter om je parfums op een droge, koele plek te bewaren.

9. Breng eerst wat vaseline aan

Zoals gezegd, blijft parfum beter plakken op een vettige huid. En wat is nou écht vet? Juist, vaseline. Breng daarom eerst wat vaseline aan op pulspunten als je polsen en nek.

10. Spray parfum op je haarborstel

Dat het een echte no go is om parfum in je haar te spuiten, zal voor velen geen verrassing zijn. Toch is er wel een manier waarop je ook je lokken een lekker luchtje kan geven. Spray bijvoorbeeld wat parfum op je haarborstel en borstel vervolgens je haren hiermee. Hierdoor krijgen je lokken een heerlijk geurtje, maar raken ze niet beschadigd. Ideaal!

11. Kies voor een haarparfum

Ben je nog steeds bang dat de parfum je haar zal beschadigen? Kies dan voor een speciaal haarparfum. Zo geef je je haar op een verantwoorde wijze een lekker luchtje. Ook ideaal om je haar tussen wasbeurten even op te frissen.

12. Meng je parfum met een geurloze bodylotion

Is je parfum bijna op? Meng het laatste beetje parfum dan door een geurloze bodylotion (of handcrème), zodat niets verloren gaat.

13. On the go? Breng je parfum aan met wattenstaafjes

Spray thuis wat parfum op een paar wattenstaafjes en bewaar deze in een plastic zakje in je handtas. Als je onderweg bent, kun je makkelijk je geurtje bijwerken. Zo hoef je ook niet die zware fles parfum mee te sleuren in je tas.

14. Spray parfum op papier

Wil jij dat je kledingkast net zo lekker ruikt als dat jij zelf doet? Spuit dan wat parfum op een paar stukken papier. Leg deze stukken papier vervolgens in je kledingkast. Binnen no time ruiken ook jouw kleren, beddengoed en handdoeken hemels.

15. Combineer meerdere parfums

Weet je niet welk geurtje je vandaag op wil? Waarom zou je je beperken tot slechts één luchtje? Je kunt namelijk prima meerdere parfums combineren. Ruik eens aan een paar parfums en bepaal welke combinatie je lekker vindt ruiken. Breng vervolgens eerst de sterkste parfum aan op je pulspunten, gevolgd door het lichtere geurtje. Zo heb je ook nog eens een uniek geurtje gecreëerd.

Lees ook: Nooit meer irritatie: zo voorkom je een razor burn na het scheren

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash, Laura Chouette