3x natuurlijke maskers om je huid jonger te maken

huid

Je hebt alle ingrediënten voor deze maskers waarschijnlijk al in huis

Vrijwel iedereen kent het gezegde: ‘Wijsheid komt met de jaren’ wel. Helaas komt er ook nog iets anders met de jaren en dat kunnen diverse kwaaltjes en veroudering van de huid zijn. De een omarmt zijn of haar rimpels, terwijl een ander ze liever niet heeft. Wil jij je gelaat graag een wat jongere uitstraling geven? Wellicht heb je dan wat aan de onderstaande trucjes.

Deze verouderingen van de huid kun je verminderen met een natuurlijk middeltje.

Kraaienpootjes

Wil je je kraaienpootjes graag wat verminderen? Probeer dit dan eens met eiwitten. Scheid het eiwit van het eierdooier en dip een watje in het eiwit. Dep het watje op de plekken waar je kraaienpootjes hebt. Laat het eiwit zo’n 15 minuten intrekken en spoel daarna af met lauwwarm water.  Het eiwit, albumine, in het ei zorgt ervoor dat het de huid wat strakker wordt getrokken. Bovendien irriteert dit natuurlijke middeltje de huid niet, zo meldt Woman’s World.

Voorhoofdrimpels

Heb je last van voorhoofdrimpels? Probeer dan eens een yoghurtmasker uit. Mix 1 eetlepel honing met 1 eetlepel volle yoghurt. Breng het masker aan op je voorhoofd en laat 15 minuten intrekken. Spoel af met lauwwarm water. Honing werkt bevochtigend en het zuur uit de yoghurt versnelt de productie van collageen. Collageen zorgt ervoor dat de huid elastisch en stevig blijft.

Lachrimpels rond je mond

Aardbeien zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens goed voor je huid. Prak zo’n 100 gram aardbeien in een kommetje en scrub de puree over je huid. Laat even intrekken en spoel af. De kleine zaadjes in de aardbeien zorgen ervoor dat de dode huidcellen op een milde wijze worden verwijderd en het ellaginezuur in aardbeien beschermt de elastische vezels in de huid, waardoor het rimpels kan tegengaan.

Lees ook: Deze 10 klachten wijzen op een te hoge bloedsuikerspiegel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s World, Jong Fruit | Beeld: Pexels