Deze 5 dingen hebben ongemerkt invloed op je huid

Vijf dingen die invloed hebben op je huid

Stiekem dromen we er allemaal van om een perzikhuidje te hebben. Daarom smeren we ons suf met dag- en nachtcrèmes en scrubben we tot we erbij neervallen. Maar terwijl je je geld en energie steekt in deze schoonheidsrituelen, zijn er ook een hoop andere dingen die je kunt doen voor een stralende huid. Waarschijnlijk realiseer je je het niet, maar ook een aantal dagelijkse gewoontes en handelingen hebben invloed op je huid. Welke? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Heb je hier ooit bij stilgestaan?

1. Onderweg zijn

Of je nu met de auto, fiets of lopend gaat: aan luchtvervuiling ontkom je niet. Dit beïnvloedt je huid meer dan je in eerste instantie misschien zou denken. Maar ga maar eens na: ultraviolette straling, uitlaatgassen en sigarettenrook zijn overal om ons heen. Ze spelen een grote rol in het huidverouderingsproces. Je kunt je huid hiertegen beschermen met speciale producten waar antioxidanten en hyaluron in verwerkt zijn. Ze gaan het ouder worden van de huid tegen en voorkomen rimpels.

2. Suiker eten

Oké, we wisten al dat het eten van suiker niet erg goed is voor je. Maar wist je ook al dat het invloed heeft op je huid? Wanneer je te veel suiker eet, krijg je namelijk eerder fijne lijntjes in je gezicht en een slappe en doffe huid. Je hoeft nu niet meteen alle suiker uit je dieet te bannen, een beetje minderen maakt al verschil.

Bekijk de overige 3 dingen die invloed hebben op je huid. En goed nieuws: je kunt dit heel makkelijk oplossen!