5 fouten die we volgens kappers maken met conditioner

Je haar wassen blijkt nog niet zo simpel te zijn

Een flinke klodder shampoo, gevolgd door een dot conditioner en zo nu en dan een haarmaskertje. Dat is zo ongeveer wel onze haarroutine. Toch zijn er bepaalde dingen die we beter niet kunnen doen, zo waarschuwen kappers. Volgens hen maken veel mensen deze vijf fouten als ze hun haar wassen met conditioner. 

1. Conditioner op de haarwortels

Fout numero uno is toch wel het aanbrengen van conditioner op je haarwortels. Waar shampoo ervoor zorgt dat je hoofdhuid gezond blijft, is conditioner bedoeld om je lokken te verzorgen. “Wanneer je je haar met shampoo wast, maak je je hoofdhuid schoon en verwijder je oliën en restjes haarproducten”, zo begint celebrity hairstylist Michelle Cleveland. “Wanneer je vervolgens conditioner zou aanbrengen op je hoofdhuid, voeg je diezelfde oliën juist weer toe”, vertelt zij aan Well+Good. En dat is nou net niet de bedoeling, natuurlijk. “Het resultaat is plat en minder volumineus haar.” Breng de conditioner daarom alleen op de lokken zelf aan.

2. Verkeerd aanbrengen

Het is niet alleen van belang waar je conditioner aanbrengt, maar ook hóé je het goedje je haar in werkt. “De meeste mensen nemen een flinke klodder conditioner en smeren deze lukraak in het haar. Dit is een no-no, want het is belangrijk dat je conditioner evenredig aanbrengt op de plekken waar de meeste klitten, schade en stress is”, zegt Trey Gillen, artistic director bij haarverzorgingsmerk Sachajuan. Dat kun je het beste doen door een klein beetje conditioner voorzichtig aan te brengen op de uiteinden van je haar. Kam vervolgens met een grove kam (of je vingers) door je haar om de conditioner goed te verspreiden en eventuele klitten te verwijderen. Laat de conditioner enkele minuten intrekken voordat je het uitspoelt met lauwwarm water.

Benieuwd naar nog drie fouten die veel mensen maken? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2