DEZE 6 ‘fouten’ zorgen ervoor dat je kapsel je véél ouder laat lijken… De meeste vrouwen doen dit!

kapsel

Je hebt het vaak niet door, maar je kapsel kan je er veel ouder uit laten zien!

Soms zit je letterlijk met je handen in je haar voor de spiegel, want wat moet je toch met dat kapsel? Op naar de kapper dan maar! Een nieuw kapsel kan ervoor zorgen dat je je een totaal nieuw mens voelt. Klinkt geweldig, maar zo’n haar-metamorfose pakt niet altijd even goed uit…

Het kan er in sommige gevallen zelfs voor zorgen dat je er ouder uitziet. Want door het verkeerde kapsel te kiezen kan je er járen ouder uitzien dan dat je bent. En laat dat nou juist net niet de bedoeling zijn…

Wil je dit voorkomen? Bekijk onderstaande lijst dan even. DIT zijn de zes meest gemaakte fouten waardoor je kapsel je ouder maakt!

Té netjes: Krul je je haar regelmatig voor een mooi kapsel? Een nette coupe is natuurlijk fijn, maar een té net kapsel zorgt er juist voor dat je ouder lijkt. Schud die krullen dus lekker los, dan lijk je veel jonger.

Pony: Een pony kan leuk staan, maar als je dun haar hebt en daardoor veel ruimte tussen de plukken haar van je pony, laat dat je juist weer wat jaartjes ouder lijken. Wil je toch een pony? Dan kan een schuine lok de oplossing zijn.

Verven: Veel vrouwen verven hun haar zodra het grijs begint te worden. Dat zorgt er natuurlijk niet voor dat je ouder lijkt, maar als je je haar in maar 1 kleur verft in plaats van verschillende tinten dan is dat niet heel flatterend en het laat je ook ouder lijken. Zorg dus altijd voor wat meer kleurschakeringen in je haren, door bijvoorbeeld high- of lowlights.

Te veel volume: Te veel volume, kan dat!? Ja, als je je haar vaak opsteekt dan moet je eraan denken dat het niet te hoog wordt en er niet teveel volume in zit. Los opgestoken haar werkt beter voor je jeugdige uitstraling.

Te lang: Heb je al jaren lang haar en durf je er maar geen afscheid van te nemen? Toch doen! Korter haar kan werken als een facelift. Maar ga ook weer niet té kort. Een bob-lijn is een perfecte middenweg.

Laagjes: Laagjes laten je haar wat speelser lijken, maar het zorgt er ook voor dat je haar dunner lijkt en je daardoor een oudere uitstraling krijgt. Als je fijn haar hebt kan je het dus beter op één lengte houden.

Bron: Libelle