Met deze 6 tips kom je van je gezwollen ogen af

gezwollen ogen

Met deze tips ga je van rode ogen naar een frisse blik

Heb je slecht geslapen of tranen met tuiten gehuild? De kans is groot dat dat aan je ogen af te lezen is. Rood, dik en gezwollen. Niet bepaald een goede look. Met deze zes tips kom je van die gezwollen ogen af, zodat je er weer fris en fruitig uitziet. 

1. IJsklontjes

Wat helpt tegen zwelling? IJs natuurlijk. Door de plotselinge kou trekken de bloedvaten samen, waardoor de zwelling afneemt. Koel daarom je ogen met ijsklontjes. Leg deze niet direct op je ogen, maar stop ze in een washandje of een theedoek. Je kunt ook twee eetlepels even in de vriezer leggen en ze daarna op je ogen plaatsen.

2. Komkommer

Ga even ontspannen liggen met twee schijfjes komkommer op je ogen. Pak het nog beter aan door direct een gezichtsmasker aan te brengen. Helemaal zen.

3. Afgekoeld theezakje

Wat ook kan helpen tegen gezwollen ogen, is om een afgekoeld theezakje op je ogen te leggen. De cafeïne, die in thee zit, stimuleert het afdrijven van vocht. Het is dan ook een veelgebruikt ingrediënt in oogcrèmes. Ga daarom voor thee met cafeïne, zoals groene en zwarte thee. Een kruidenthee werkt wel verzachtend, maar bevat geen cafeïne. Laat het theezakje eerst afkoelen en knijp ‘m uit, voordat je deze op je ogen legt.

4. Massage

Het kan ook helpen om de huid rondom je ogen even te masseren. Dat kun je het best als volgt doen: met een kloppende beweging ga je met je middelvingers onder je ogen door. Dat doe je van de binnen ooghoek naar de buitenkant. Hiermee stimuleer je de bloedsomloop. De bovenkant van je oog masseer je door met de toppen van je ringvingers stevig onder je wenkbrauw te drukken. Dit doe je ook weer van binnen naar buiten. Herhaal deze massages drie keer.

5. Oogmasker

Ook kun je een oogmasker aanbrengen om de zwelling wat te verminderen. De combinatie van lichte druk en verkoeling zorgt ervoor dat de zwelling zal afnemen. Er zijn verschillende soorten oogmaskers. Zo heb je eentje met een vloeistof erin, die je in de vriezer bewaart. Deze zorgt voor een heerlijk verkoelend effect op je ogen. Ook heb je een rechthoekig zakje gevuld met lavendel en vlaszaad en een jademasker van de Chinese winkel.

6. Make-up

Geen tijd voor bovenstaande tips? Dan heb je gelukkig altijd nog make-up. Dit neemt de zwelling weliswaar niet weg, maar je ziet er in ieder geval wat wakkerder uit. Breng wat concealer aan onder je ogen en op je oogleden als deze erg rood zijn. Poeder dit af en breng een laagje mascara aan. Teken ook je wenkbrauwen lichtjes bij om ze een lift te geven. Hierdoor zie jij er weer helemaal fris en fruitig uit.

Lees ook: 4 veelvoorkomende slaapmythes die je ’s nachts wakker kunnen houden

Bron: Santé | Beeld: Unsplash