7 handige tips voor gezonde en verzorgde vingernagels

Gezonde vingernagels binnen handbereik

Gezonde vingernagels zijn helaas geen gegeven en vragen daarom wat werk. Van het regelmatig hydrateren van je handen en nagels tot het kopen van deze juiste vijl. Met deze zeven tips ben je verzekerd van gezonde en verzorgde vingernagels. 

1. Koop de juiste vijl

De beste manier om je nagels kort te krijgen, is door ze te vijlen. Dit kan alleen een grote veroorzaker zijn van broze nagels, wat je krijgt wanneer je vijlt met nagelvijlen van plastic of met een gekleurde vijllaag. Hierdoor kunnen je nagels zelfs gaan splijten. Vervang deze dus door glazen of kristallen vijlen.

2. Verzorg de nagelriemen

Wist je dat je nagelriemen invloed hebben op je nagelbed? Het is daarom belangrijk dat je jouw nagelriemen ook regelmatig verzorgt. Dit doe je met een speciale nagelriemolie, een handcrème en het regelmatig knippen van de nagelriemen. Dit houdt ontstekingen buiten en zorgt ervoor dat ze gezond blijven.

3. Dagelijks hydrateren

Je handen en nagels hebben net zoveel zorg nodig als je gezicht. Probeer je handen en nagels dus ook regelmatig te hydrateren met een vette handcrème. Masseer de handcrème goed in je handen zodat alles goed ingesmeerd is. Je zult merken dat je handen geen droge plekken meer hebben en dat je nagels er verzorgd uitzien.

4. Bijt niet op je nagels

Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer te stoppen met het bijten op je nagels. Dit speelt namelijk een grote rol bij gezonde nagels. Wist je namelijk dat het bijten op je nagels ervoor kan zorgen dat je nagels stoppen met groeien? Ook heb je de kans om wondjes te krijgen die geïnfecteerd kunnen worden. Niet meer doen dus!

5. Draag handschoenen bij het schoonmaken

Schoonmaakmiddelen kunnen chemische stofjes bevatten die niet bepaald vriendelijk zijn voor je handen én nagels. Ook kunnen ze ervoor zorgen dat de nagelriemen ontsteken waardoor je nagels zwak en breekbaar worden. Met rubberen handschoenen bescherm jij je handen tegen chemische stoffen.

6. Neem een pauze van gelnagels en acrylnagels

Een kleurtje op zijn tijd is hartstikke leuk. Toch kan dit ook een boosdoener zijn voor zwakke en verkleurde nagels. Vooral wanneer je gel- of acrylnagels hebt. Houd daarom altijd twee weken pauze tussen zes weken nepnagels om je nagels rustig te laten ademen. Je zult merken dat dit je nagels al veel goed doet.

7. Houd je nagels in de gaten

Wist je dat je nagels perfect weerspiegelen hoe het met ze gaat? Een nagel met witte nagelrand, roze nagelbed en verzorgd nagelriem, betekent namelijk dat je nagels gezond zijn. Wanneer ze breekbaar, verkleurd of zwak voelen, weet je dat er werk aan de winkel is. Houd ze dus in de gaten en neem op tijd maatregelen.

Lees ook: Handig! Dit is hoe je je nagels kunt verlengen met een theezakje

Bron: MaxVandaag, LeSalon | Beeld: Unsplash, Sarah Cervantes