7 handige tips voor gezonde en verzorgde vingernagels

Gezonde vingernagels binnen handbereik

Gezonde vingernagels zijn helaas geen gegeven en vragen daarom wat werk. Van het regelmatig hydrateren van je handen en nagels tot het kopen van deze juiste vijl. Met deze zeven tips ben je verzekerd van gezonde en verzorgde vingernagels. 

1. Koop de juiste vijl

De beste manier om je nagels kort te krijgen, is door ze te vijlen. Dit kan alleen een grote veroorzaker zijn van broze nagels, wat je krijgt wanneer je vijlt met nagelvijlen van plastic of met een gekleurde vijllaag. Hierdoor kunnen je nagels zelfs gaan splijten. Vervang deze dus door glazen of kristallen vijlen.

2. Verzorg de nagelriemen

Wist je dat je nagelriemen invloed hebben op je nagelbed? Het is daarom belangrijk dat je jouw nagelriemen ook regelmatig verzorgt. Dit doe je met een speciale nagelriemolie, een handcrème en het regelmatig knippen van de nagelriemen. Dit houdt ontstekingen buiten en zorgt ervoor dat ze gezond blijven.

3. Dagelijks hydrateren

Je handen en nagels hebben net zoveel zorg nodig als je gezicht. Probeer je handen en nagels dus ook regelmatig te hydrateren met een vette handcrème. Masseer de handcrème goed in je handen zodat alles goed ingesmeerd is. Je zult merken dat je handen geen droge plekken meer hebben en dat je nagels er verzorgd uitzien.

Ga naar de volgende pagina voor de laatste vier tips.