7x simpele trucs voor witte tanden zonder bleken

witte tanden

Die stralende witte lach is dichterbij dan je denkt!

We willen stiekem allemaal wel een spierwitte Hollywood-smile, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Beroemdheden laten hun tanden vaak bleken, wat erg prijzig is en bovendien niet altijd een natuurlijk resultaat geeft. Gelukkig zijn er ook een aantal simpele trucjes waarmee je je tanden zelf witter kunt maken. Allemaal geheel natuurlijk, er komt geen bleekmiddel aan te pas!

Met deze 7 trucs creëer je zelf stralende witte tanden.

1. Poetsen

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar een mooi wit gebit begint bij het goed poetsen en reinigen van je tanden. Poets je tanden twee keer per dag minimaal twee minuten, bij voorkeur elektrisch. Het is extra belangrijk om voor het slapengaan goed te poetsen. Wanneer je slaapt, maak je namelijk minder speeksel aan, terwijl speeksel je mond juist reinigt. Sla je het tandenpoetsen ’s avonds over, dan creëer je een broedplaats voor alle bacteriën van de afgelopen dag. Jakkes! Tip: spoel je mond ook regelmatig met mondwater en probeer zo vaak mogelijk te flossen, om eventuele etensrestjes te verwijderen.

2. Appelciderazijn

Oké, het is niet zo effectief als je tanden professioneel laten bleken, maar wel een veilig, natuurlijk en goedkoop alternatief voor witte tanden: appelciderazijn. Maak een mengsel van 2/3 water en 1/3 appelciderazijn en spoel hiermee elke dag eenmaal een minuut lang je mond. Je tanden zullen na een paar spoelingen al witter ogen!

3. Rauwe groenten en fruit

Groenten en fruit zijn niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je tanden. Het eten van appels, noten en bloemkool verwijdert vlekjes en aanslag op je tanden en voorkomt gaatjes. Extra reden om een schaaltje rauwkost mee te nemen naar kantoor.

4. Aardbeien

In aardbeien zitten appelzuren die kunnen zorgen voor witte tanden. Snijd hiervoor de aardbei doormidden en wrijf met het witte, binnenste gedeelte van de aardbei over je gebit. Let wel op: zuur is niet zo goed voor je tandglazuur, dus doe dit niet te vaak!

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2