Aha! Dus hierom zitten er meerdere rijen haakjes aan je beha… Wij hadden geen idee!

 

Die rijen haakjes op je beha zitten er met een reden!

Dat de haakjes van je beha dienen om hem mee vast te maken, zo ver waren we al wel. Dat het soms behoorlijk lastig is om die haakjes dicht of open te krijgen, ook daar waren we al van op de hoogte. Er zitten meerdere rijen met haakjes aan je beha en wij hebben er eigenlijk nooit echt over nagedacht waarom dat het geval is. Wat blijkt nu? Het heeft wel degelijk een (goede) reden.

De extra haakjes zorgen ervoor dat jij je beha zo lang mogelijk kan blijven dragen en geven het kledingstuk een tweede en zelfs een derde leven. Wanneer je een beha draagt, wordt het elastiek elke dag een klein beetje losser. Na ongeveer zes maanden heeft het zijn beste tijd wel gehad en zou het eigenlijk tijd worden voor een nieuw exemplaar. Maar hier komen de rijen met haakjes om de hoek kijken!

Wanneer je een nieuwe beha hebt gekocht, moet je de haakjes hierom altijd op de meest losse stand doen. Als het elastiek dan slapper wordt, kan je dit opvangen door nu de middelste haakjes te gebruiken! Je beha heeft nu een tweede leven, hoeraaaa! Wie er één heeft met drie haakjes achter elkaar, kan het kledingstuk zelfs nog een derde leven schenken. Handig!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash