Aha: hierdoor werkt je deodorant wél 24 uur lang

deodorant

Wij gaan dit zeker proberen

Je kent het wel: op de verpakking van je deodorant staat dat-ie 24 uur werkt, maar halverwege de dag ruik je alweer zweet. Niet helemaal wat het product belooft… Maar wist je dat er een manier is waardoor je deo wél de hele dag zijn werk doet? Wij praten je bij. 

Meer ingrediënten

BBC Science Focus legt uit dat deodorants die een langere werking garanderen, meer ingrediënten toevoegen aan het product. Deze bepaalde ingrediënten zorgen ervoor dat het product langer zijn werk doet om het zweet tegen te gaan en de geur te verminderen.

Werking

Maar op de vraag of het écht werkt, daar zijn de meningen over verdeeld. De jury is er in ieder geval nog niet over uit of de formules die beweren dat ze 24 of 48 uur lang hun werk doen, dat ook daadwerkelijk doen. Maar wist je dat er een hele handige hack is zodat je deodorant wél langer werkt?

Truc

Breng het product ’s nachts aan, in plaats van ’s morgens. Waarom? Als je in de ochtend deo aanbrengt, dan zijn je zweetklieren super actief. Hierdoor zijn ze minder goed instaat om de anti-transpirant te absorberen. En dit zorgt ervoor dat de formule van je deodorant minder lang zijn werk doet. Dit geldt overigens alleen voor deodorants die anti-transpiratie middelen bevatten.

En wist je dat in de avond je lichaamstemperatuur daalt? Hierdoor zweten we over het algemeen minder snel dan overdag, waardoor je zweetklieren langer de tijd hebben om de anti-transpirant goed op te nemen. Het proberen waard, toch?

Lees ook: Wanneer zijn we eigenlijk massaal deodorant gaan gebruiken?

Bron: Happy in Shape, Marie Claire | Beeld: iStock