Haal voor maar 2,50 een aloë vera plant en gooi veel crèmes in de prullenbak!

 

aloë vera

Je aftersun, mondwater en crèmes kunnen de prullenbak in

Er zijn van die plantjes die je voor heel veel dingen kunt gebruiken. Aloë vera is daar één van. Het sap uit deze plant kan voor heel veel dingen gebruikt worden. Het is verkrijgbaar in sap, gel, lotion, maar je kan natuurlijk ook gewoon een plantje kopen bij bijvoorbeeld de IKEA voor maar 2,50 en heel veel crèmes kunnen de prullenbak in. 

  • Aloë vera kan heel goed gebruikt worden als littekencrème. Doordat het zo’n heilzaam plantje is zullen littekens en wondjes sneller vervangen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat wondjes die met aloë vera behandeld worden tot wel acht dagen sneller genezen.
  • Aloë vera hydrateert en verkoelt en daarom is het topspul voor een verbrande huid. Aftersun is dus niet langer nodig als je een aloë vera plantje hebt. Het enige wat je hoeft te doen is een blaadje afsnijden en de gele gel die uit het blad komt op je huid smeren.
  • Heb je een gevoelige huid en prikt make-up remover vaak in je ogen? Aloë vera is een huidvriendelijke manier om je make-up te verwijderen. Smeer het sap op een wattenschijfje en wrijf je make-up er zachtjes af. Je huid is schoon, zacht en gehydrateerd!
  • Je maakt met aloë vera heel snel een goede facewash. Meng 1 eetlepel aloë vera met 1 theelepel amandelmelk en 1 theelepel citroensap. Wil je er een antirimpel element in stoppen? Voeg dan 1 eetlepel kokosolie toe.
  • Heb je vaak een slechte adem? Je kan aloë vera ook gebruiken als mondwater. Drink elke dag een half glas pure aloë vera sap en je krijgt een hele frisse adem. Als je het niet lekker vindt kan je het mengen met wat appelsap. Hou je wel aan een half glas, want aloë vera kan een laxerend effect hebben.
  • Naast een frisse adem geeft het plantje ook een boost aan je lijf. Hij zit namelijk bomvol vitamine A,C en E. Daarnaast bevat het ook mineralen zoals zwavel, calcium en magnesium. Hij zit bomvol antioxidanten, vezels en aminozuren en het plantje kan van binnenuit je huid verbeteren, een prikkelbare darm verlichten en je imuunsysteem boosten. Als dat geen goede redenen zijn?

Bron: Women’s health | Beeld: slmassagetherapy