Alwéér twee grote modemerken failliet! Wij leven met de werknemers mee…

Eén van deze modemerken was al eerder failliet gegaan

Het houdt niet op met de faillissementen. Modeketens kunnen zichzelf niet meer overeind houden en nu is de volgende aan de beurt. Modebedrijf Doniger Fashion Group heeft afgelopen maandag surseance aangevraagd, wat betekent dat ze niet maar aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Onder dit bedrijf vallen Gaastra, McGregor en Adam menswear. De winkels blijven voorlopig nog open. 

Bij het vorige faillissement verloren 370 mensen hun baan.

McGregor
Bij het bedrijf werken in totaal 600 mensen met een fulltime contract. Ze hebben 53 vestigingen in Nederland en nog eens 22 in België, Frankrijk en Duitsland. McGregor ging vorig jaar al failliet doordat het dochterbedrijf van Doniger een schuldenlast had van tientallen miljoenen euro’s. Het bedrijf kon toen nog een doorstart maken in een kleinere vorm. 370 van de 500 Nederlandse werknemers werden toen ontslagen.

Sceptisch
Bij die ontslagronde stuitte het bedrijf op heel veel kritiek. Ze zouden te veel oudere werknemers ontslaan en het faillissement zou een verkapte manier van bezuinigen zijn. CNV-bestuurder Roos Rahimi is sceptisch over dit faillissement. Hij vertelt aan AD: “Dit is een trieste zaak. Ik hoop niet dat dit faillissement een manier is om verder te snijden in het bedrijf.” Hij roept de politiek nu op om daar eens naar te kijken, omdat dat volgens hem veel vaker gebeurd.

Wij wensen alle getroffen werknemers heel veel sterkte toe.

Bron: AD | Beeld: Unsplash