Deze vrouw wrijft elke dag een bananenschil over haar gezicht en dit is de reden!

bananenschil

Dit is wat een bananenschil met je huid kan doen

Bananen zijn gezond, dat weten we. De gele gevaartes zitten vol vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, kalium en magnesium. We eten ze uit het vuistje, door smoothies en door de havermout. Maar wist je dat je nog veel meer met een banaan kunt doen? Dus gooi de bananenschil voortaan niet weg, maar gebruik hem voor je gezicht!

Een stralende huid dankzij een banaan.

Banaan

Bananen zijn erg gezond. Een banaan bevat zo’n 88 à 116 kilocalorieën, die vooral bestaan uit koolhydraten (20-25 gram). Ook zit er 1,2 gram eiwit, 0,2 gram vet en 0,4 gram vezels in een banaan. Ook zit er veel kalium, vitamine C, tryptofaan, magnesium en seleen in banaan. Daarom zijn bananen een goede toevoeging aan een gezond en evenwichtig dieet.

Gezond

Naast allerlei vitamines en mineralen die goed zijn voor de innerlijke mens, bevatten bananen ook stoffen die goed zijn voor je huid. Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A, die onder andere voor een natuurlijke UV-filter zorgt. Dit stofje werkt tevens goed tegen ontstekingen en dus tegen acne. Ook kalmeert bananenschil een rode, geïrriteerde huid. Dit is dus precies de reden waarom banaan zo goed is voor de huidverzorging! Mensen die snel last krijgen van puistjes kunnen veel baat hebben bij bananenschil.

Huidverzorging

Je kunt banaan gebruiken in de huidverzorging. Je kunt zowel de bananenschil gebruiken als de banaan zelf. Ben je benieuwd hoe je een bananenschil kunt gebruiken om van puistjes en andere huidkwaaltjes af te komen? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2