Deze vrouw wrijft elke dag een bananenschil over haar gezicht en dit is de reden!

bananenschil

Dit is wat een bananenschil met je huid kan doen

Bananen zijn gezond, dat weten we. De gele gevaartes zitten vol vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, kalium en magnesium. We eten ze uit het vuistje, door smoothies en door de havermout. Maar wist je dat je nog veel meer met een banaan kunt doen? Dus gooi de bananenschil voortaan niet weg, maar gebruik hem voor je gezicht!

Een stralende huid dankzij een banaan.

Gezond

Naast allerlei vitamines en mineralen die goed zijn voor de innerlijke mens, bevatten bananen ook stoffen die goed zijn voor je huid. Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A, die onder andere voor een natuurlijke UV-filter zorgt. Dit stofje werkt tevens goed tegen ontstekingen en dus tegen acné. Ook kalmeert bananenschil een rode, geïrriteerde huid.

Huidverzorging

Om van puistjes en acné af te komen kun je bananenschil gebruiken. De methode gaat als volgt: Was je gezicht en zorgt dat deze vetvrij is. Snijd dan een bananenschil in stukken en wrijf met een van de stukken over je gezicht. Je gebruikt de binnenkant van de schil en kan het beste ronddraaiende bewegingen maken. Sommige methodes claimen dat je tien minuten lang moet wrijven, anderen wrijven alleen totdat hun hele gezicht bedekt is met banaan. Wat in ieder geval van belang is, is om te checken of de binnenkant nog wit is. Als de binnenkant van de schil zwart begint te worden, pak dan een nieuw stuk.

Behandeling

Je kunt deze behandeling het beste een tijdje laten intrekken zodat je huid zoveel mogelijk vitamine kan opnemen. Spoel je gezicht daarna af en gebruik een dag- of nachtcrème. Herhaal deze behandeling iedere dag en je zult zien dat je huid opklaart. Als je huid er geïrriteerd door raakt, stop dan een paar dagen voordat je verder gaat. Deze behandeling schijnt ook erg goed te helpen tegen rimpels, want het stimuleert de doorbloeding en werkt vochtinbrengend.

Lees ook: WAUW! Ze wrijft een minuut plakjes tomaat over haar gezicht, het resultaat is verbluffend!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: WikiHow | Beeld: Videostill YouTube