Je gooit je bananenschil nooit meer weg als je dit hebt gelezen!

Je kunt een bananenschil goed gebruiken!

De lente is aangebroken en met de zomerse temperaturen op komst lopen we hopelijk snel weer op sandaaltjes en slippers, lekker luchtig! Maar zijn je voeten wel al zomerklaar gemaakt? Zo niet, eet dan een lekkere banaan en bewaar de schil voor het volgende trucje.

Bananenschillen zijn namelijk uiterst geschikt voor het verzorgen van je voeten!

Banaan

Wil jij deze zomer poezelige voetjes in mooie sandaaltjes hebben maar ben je het beu om veel geld uit te geven aan een dure pedicure? Dan is dit trucje met een banaan heel geschikt voor je. Bananen zijn met uitstek geschikt voor het verzorgen van de voeten; door de aminozuren en vitaminen die in het fruit zitten wordt de droge huid op je voeten snel weer babyzacht.

Zo doe je het

Schil de banaan, eet de banaan op en bewaar de schil. Zorg ervoor dat je voeten goed schoongemaakt en droog zijn. Wrijf met de binnenkant van de schil over je voetzolen heen en laat de verzachtende en voedende stoffen van de banaan in je voetzolen trekken. Spoel ze daarna af met lauwwarm water of geef ze nog eventjes een badje van warm water en een beetje baking soda. Smeer ze dan in met een lekkere, dikke crème en trek droge, schone sokken aan.

Lees ook: Dankzij deze truc verwijder je aangekoekte etensresten op je barbecuerooster zonder moeite

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: PxHere