Heb je een beetje een onderkin? ZO laat je hem véél minder opvallen, wat een verschil!

Een onderkinnetje, veel vrouwen hebben er last van!

Als je denkt dat een onderkin vaker voorkomt bij wat vollere vrouwen dan heb je het goed mis. Ook slankere vrouwen hebben vaak last van een klein onderkinnetje! Het is dan ook niets om je voor te schamen, maar veel vrouwen voelen zich er toch ongemakkelijk bij.

De juiste voeding en beweging kan al effect hebben, maar dit heeft niet altijd het snelste of gewenste effect. Tijdschrift Libelle zette een aantal handige tips waarmee het in ieder geval al lijkt alsof je een slankere kin hebt!

 

  • Kapsel Het juiste kapsel kan het effect hebben van een facelift, maar dan zonder botox. Zo kan een mooie korte bob bijvoorbeeld nét even wat meer lucht geven aan het gebied rondom je kin, waardoor deze slanker oogt. Heb je lang haar? Draag het dan eens in een paardenstaart. Hierdoor ogen je gezicht en nek langer, waardoor je onderkin veel minder opvalt.
  • Kleding Vermijd kleding waarbij de focus op je nek ligt, zoals een coltrui, een blouse met hoge sluiting of andere tops waarbij er te veel gebeurt rondom de nek. Kies liever voor tops met een lage boord en een v-hals. Niet zo’n fan van een te diepe v-hals? Ga dan bijvoorbeeld voor een top met een mooie boothals.
  • Accessoires Lange, grote of opvallende oorbellen? Die kun je beter vermijden, wanneer je je onderkin wilt verbergen. Kleine oorbellen zijn acceptabel, maar wanneer je grote oorbellen draagt, trek je wederom teveel aandacht naar je kin.
  • Make-up Wanneer je last hebt van een onderkin, zal de make-uptechniek contouring voor jou een geschenk uit de hemel zijn. Door het aanbrengen van verschillende tinten make-up op je gezicht, kun je namelijk optisch schaduwen en lijnen creëren.
  • Kauwgom En last but not least: eet regelmatig een kauwgompje. Zo zet je de spieren rondom je kin en hals flink aan het werk. Kies het liefst wel een suikervrije variant, want anders werkt het kauwen natuurlijk eerder averechts.

Bron: Libelle