Aha! Dít is de beste deodorant volgens de Consumentenbond

beste deodorant

Deze kun je het beste kopen en dit is waarom

Er zijn oneindig veel soort deodorant te koop in de winkel. Rollers, sprays, sticks en crèmes, in allerlei geuren of juiste geurloos, en van talloze verschillende merken. We snappen het dus heel goed wanneer je soms door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet welke je moet kiezen. De Consumentenbond deed daarom onderzoek.

Grote test

De Consumentenbond heeft een grote test gedaan met deodorant. Ze onderzochten daarvoor maar liefst 75 verschillenden deodoranten en anti-transpiranten. Daarvoor keken ze onder meer naar de ingrediënten. Hier rolde een top 4 uit, die vervolgens allemaal zijn gecontroleerd op schadelijke stoffen. Uiteindelijk is de Consumentenbond tot de conclusie gekomen dat er maar één deodorant is die zich de allerbeste mag noemen.

De beste deodorant

En de beste deodorant volgens de Consumentenbond is…  Salt of the Earth Unscented with skin soothing Aloe Vera (in sprayvorm). Dit is een natuurlijke deodorant, zonder ingrediënten. Daarnaast is-ie uniseks, waardoor iedereen ‘m kan gebruiken. Het is het enige product in de test dat een 10 scoort. Hij bevat geen allergenen, geen stoffen met een wettelijke bepaling en ook geen stoffen die effect hebben op mens en milieu. Bovendien zitten er geen aluminiumzouten in.

Deodorant of anti-transpirant

Het is goed om te weten dat er een verschil zit tussen deodorant en een anti-transpirant. Een deodorant legt alleen een fris geutje over alles heen, maar vervliegt na een paar uur. Anti-transpirant richt zich juist op de zweetproduct en het tegenhouden daarvan. Verwarrend genoeg zijn veel deo’s in de winkel een mix van deze twee. Zodra er aluminium in zit, is het een ‘hybride’. Let maar eens op de ingrediënten!

Heb jij een hybride deodorant te pakken? Dan kun je deze het beste ’s avonds opdoen. Dan zijn je zweetklieren het minst actief, waardoor hij beter zijn werk kan doen. In de ochtend zijn je zweetklieren al zo actief, dat het kwaad al geschied is en je er dus niet zoveel meer tegen doet. Weten we dat ook weer!

Lees ook: Aha: hierdoor werkt je deodorant wél 24 uur lang

Bron: Consumentenbond, Women’s Health | Beeld: Adobe Stock