Body positivity: deze fotograaf legt échte vrouwenlichamen vast

vrouwenlichamen

Op deze manier hoopt ze de schoonheid van striae, cellulite, haartjes en buikjes te laten zien

Wanneer we door een tijdschrift bladeren of op Instagram scrollen, zien we bijna alleen modellen met gladde, strakke huidjes voorbijkomen. Geen striae, vetrolletjes, buikjes en haartjes te zien. En dat terwijl heel veel vrouwenlichamen die wél hebben. Fotograaf Millie Brandon vindt dat er juist veel schoonheid in die ‘imperfecties’ zit. Daarom legt zij échte vrouwenlichamen vast – zonder Photoshop, maar mét vetrolletjes, losse huid, striae en puistjes. 

Body positivity

Waar het ‘perfecte’ vrouwenlichaam van maatje 34 met een glad huidje zonder striae en haren jarenlang de norm was, is body positivity de laatste jaren steeds meer in opmars. Want ja, een vrouwenlichaam heeft nou eenmaal lumps and bumps. Striae, cellulite, beenharen, haartjes onder de navel, dikke haren rond de schaamstreek, puistjes en vetrollen. Of je nou maat 34, maat 40 of maat 52 hebt, het hoort er allemaal bij. En daar hoef je je helemaal niet voor te schamen.

Zelfvertrouwen

Sterker nog, het is belangrijk om je lichaam te omarmen. Precies zoals het is. Zie de schoonheid in al die ‘imperfecties’, zegt Australische fotograaf Millie Brandon. Door die imperfecties van échte vrouwenlichamen vast te leggen, hoopt zij vrouwen zelfverzekerder te maken. Haar foto’s laten zien dat het hebben van striae, vetrolletjes, cellulite en lichaamshaar hartstikke normaal en natuurlijk is. Wij zijn niet minder ‘mooi’ of ‘aantrekkelijk’ hierdoor.

Complimenten

Brandon deelt haar foto’s op Instagram, waar zij inmiddels ruim 6800 volgers heeft vergaard. Veel mensen zijn onder de indruk van haar werk en zijn blij om zulke pure vrouwenlichamen te zien. “Het is zo verfrissend om zulke prachtige beelden van vrouwen met een vergelijkbare lichaamsvorm als ik te zien”, schrijft iemand. Een ander vindt de beelden ook herkenbaar: “Ik heb ook haar en puistjes op mijn kont. Het is zo verfrissend om dit te zien, prachtig.”

Bekijk hieronder het prachtige werk van Brandon:

 

 

Lees ook: Nieuwe TikTok-trend: mensen laten zien hoeveel ze zijn aangekomen in de lockdown

Bron: Instagram Millie Brandon | Beeld: Pexels, Sora Shimazaki