Bristol sluit tegen belofte in tientallen winkels, vele mensen raken hun baan kwijt

Eerder beweerde Bristol nog 100 filialen te gaan openen

Het moederbedrijf van Bristol heeft aangegeven ongeveer 20 van de 270 winkels in Nederland en België te gaan sluiten. Een opmerkelijk nieuwsbericht, aangezien ze eerder nog beweerde er 100 te zullen openen. 

Zo’n 60 mensen zullen hun baan verliezen.

Filialen

De eerdere plannen om de Shoe Discount-winkels om te bouwen tot Bristol zijn in de wacht gezet; afgelopen jaren zijn de winkels in Vlaanderen en Nederland verbouwd, in Franstalig België nog niet. Nu heeft het moederbedrijf van Bristol aangekondigd 20 van de 270 winkels in Nederland en België te zullen gaan sluiten. Ongeveer zestig medewerkers zullen door de sluiting van de filialen hun baan verliezen, wat het bedrijf wil ondervangen door uit te breiden in het online segment.

Opmerkelijk

Een opmerkelijke ontwikkeling, aangezien het bedrijf in 2016 aangaf tientallen nieuwe filialen te gaan openen. Volgens Phillipe Vanaudenhove, topman van moederbedrijf Euro Shoe, was dit alleen maar een overdrijving om in de media te komen. Nu zegt de CFO van Bristol dat de plannen die het bedrijf heeft voor e-commerce versneld zullen worden uitgevoerd om het verlies van de winkels te compenseren: “Voor die plannen zullen we nieuwe mensen aannemen.”

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BNR | Beeld: videostill