Vrouwen, opgelet: DIT vertelt je cupmaat over je persoonlijkheid!

 

Hoe groot zijn die van jou?

De vorm en grootte zijn bij elke vrouw weer anders. Peervormig, appeltjes of een stel flinke meloenen: geen paar borsten is hetzelfde. En we worstelen allemaal met het zoeken naar een goede beha! Je cupmaat is namelijk bij elke winkel weer anders, heel irritant. Wist je dat je cupmaat niet alleen iets zegt over de grootte van je borsten, maar ook over je persoonlijkheid? Volgens medisch blog Medical Daily onthult je cupmaat een aantal belangrijke dingen over jouw karakter. Dus, hoe groot zijn die van jou?

  • Zo blijkt uit een onderzoek van Chinese lingerie-webwinkel Alibaba dat vrouwen die een cupmaat groter dan B hebben, meer geld uitgeven aan lingerie. Dit is natuurlijk te verklaren door het feit dat lingerie in een grotere cupmaat vaak duurder is. Consumenten met een kleinere cupmaat gaven minder uit. Het onderzoek is te klein om echte conclusies aan te verbinden, maar grappig is het wel.
  • Vrouwen met een grotere cupmaat zouden volgens een onderzoek door plastisch chirurgen minder zelfvertrouwen hebben en eerder een eetstoornis ontwikkelen. Je zou denken dat vrouwen met grotere borsten juist zelfverzekerd zijn, maar de vrouwen die extreem grote borsten hebben, zijn hier vaak onzeker over. Hierdoor ontstaan er eerder emotionele problemen bij deze vrouwen. Daarnaast kunnen grote borsten ook voor lichamelijke klachten als nekpijn, schouderpijn en rugpijn zorgen. Vrouwen met grote borsten zijn vaak extroverter en sociaal en houden van aandacht.
  • Vrouwen met een grote cupmaat zouden volgens een onderzoek van de Universiteit van Chicago een hoger IQ hebben. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen met een grotere cupmaat gemiddeld 10 punten hoger scoorden op een IQ-test dan vrouwen met een kleinere maat. Vrouwen met een gemiddelde cupmaat scoorden ook weer hoger dan vrouwen met een kleinere cupmaat. Hoe dat kan, is nog niet helemaal te verklaren, maar het zou iets te maken kunnen hebben met hormonen.
  • Vrouwen met kleine borsten drinken zeer waarschijnlijk veel koffie. Koffie zou er namelijk voor zorgen dat je borsten krimpen, aldus een leraar van de Lund University. Klinkt een beetje raar, maar het kan echt invloed hebben volgens sommige wetenschappers. Ook hebben vrouwen met kleinere borsten vaak wat introvertere, serieuze persoonlijkheden.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash