Gebruik jij dagcrème met een factor? Dit is waarom je daarmee moet oppassen


Denk jij beschermd te zijn met een dagcrème met een factor?

Vooral in de zomer moeten we ons goed insmeren, maar ook in de winter kunnen de zonnestralen je huid beschadigen. Er wordt vaak aangeraden om voor een dagcrème met een factor te kiezen, zodat je huid de hele dag door beschermd is. Maar klopt dit wel?

Wij pakken voortaan toch maar de echte zonnebrandcrème.

Niet genoeg

Volgens een onderzoek van de British Association of Dermatologists werken de meeste dagcrèmes met factor niet naar behoren. Op de verpakking wordt een bescherming van factor 30 beloofd, maar in werkelijkheid ligt de bescherming een stuk lager. Ook nemen mensen hun dagcrème niet mee onderweg, waardoor ze het niet nog eens opsmeren als ze lang in de zon zitten, wat eigenlijk wel zou moeten.

Smeren

Tijdens het onderzoek moesten participanten op twee verschillende dagen komen. Op de ene dag smeerden ze een dagcrème met een factor op hun gezicht, de andere keer een zonnebrandcrème. Hieraan konden de onderzoekers niet alleen zien dat de dagcrème een minder goede bescherming bood dan beloofd, ook smeerden mensen minder goed met de dagcrème. De dagcrème zat niet overal op het gezicht én de participanten smeerden niet opnieuw na een tijdje in de zon te zitten met de dagcrème. Met de zonnebrandcrème deden ze dat wel.

Aanrader

De onderzoekers raden mensen dan ook aan om te smeren met zonnebrandcrème als je de zon in gaat. Niet alleen is de factor van je dagcrème veel lager dan beloofd, je moet ook écht tussendoor nog een keer smeren om je hele gezicht te beschermen. De factor neemt namelijk na een tijdje op je huid af en zo voorkom je dat je plekjes overslaat die na een tijdje verbranden. Draag ook altijd een zonnebril en neem de zonnebrandcrème mee in je tas. Als je niet de zon in gaat, is een dagcrème met een factor prima voldoende, het is natuurlijk altijd beter dan niets.

Lees ook: Binnenkort op vakantie? Waarom je altijd zonnebrandcrème op moet doen in het vliegtuig

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: British Association of Dermatologists | Beeld: Pexels