Gebruik jij je dagcrème ook als nachtcrème? Dat kun je beter niet meer doen…

Het maakt een groot verschil voor je huid!

Je smeert het allebei op je gezicht en het dient om je huid te hydrateren. Hoe verschillend kunnen die dag- en nachtcrème dan zijn? Denk jij er ook zo over en gebruik jij je dagcrème daarom ook als nachtcrème? Dan moeten we je teleurstellen. Het is namelijk helemaal niet zo’n puik plan.

Als we iets weten over het menselijk lichaam, is het wel dat het allemaal een stuk complexer is dan we soms denken. Hetzelfde geldt ook voor je huid. Je huid heeft namelijk ook een soort biologische klok. Je huid heeft daarom behoefte aan verschillende stoffen op verschillende tijden. Met alleen die dagcrème kom je daarom niet uit de voeten.

Beschermmodus
Door dat ingebouwde biologische klokje in onze huid, schakelt onze huid overdag de beschermmodus in. Onze huid weert zich dan actief tegen schade die door de zon wordt berokkend, zoals zonlicht en uitdroging. ’s Nachts wordt een andere modus ingeschakeld: eentje die actief bezig is met het herstellen van de schade door nieuwe cellen aan te maken. Deze celvernieuwing vindt plaats wanneer we slapen.

En daarom is het zo belangrijk dat je dagcrème overdag gebruikt en nachtcrème ’s nachts. Dagcrème helpt je huid om schadelijke stralingen te weren. Deze crème weert luchtvervuiling, uv-straling en uitdroging.  Nachtcrème ondersteunt onze huid juist om te herstellen.

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: LibelleBeeld: Pixabay