Dit is de oorzaak van vet haar in de ochtend

vet haar

Wakker worden met vette lokken is natuurlijk enorm frustrerend

Er worden eindeloos discussies gevoerd over het aantal keer dat je je haren nou écht moet wassen, maar hoe zit het eigenlijk met het wassen van je haren in de avond? Want dit kan zomaar eens de oorzaak zijn van jouw vette lokken in de ochtend.

Drogen

Veel vrouwen ervaren namelijk dat het wassen van de haren in de avonduren ’s ochtends voor vet haar zorgt. En er is niks zo frustrerend als je haar ’s ochtends uit ellende maar in een rommelige knot te moeten doen.

Volgens experts is het slapen met nat haar dan ook niet optimaal voor je lokken, maar betekent het niet dat het hierdoor automatisch vet wordt. Wat volgens hen wel vaak het geval is, is dat wij vrouwen ons haar niet de tijd geven om het goed te laten drogen. Doordat de wortels nog niet droog genoeg zijn, zorgt het ervoor dat we ’s ochtends wakker worden met vettig haar.

Shampoo

Het ligt dus niet aan de shampoo die je gebruikt en het laten staan van de conditioner heeft er ook geen invloed op. Wil je ’s ochtends opstaan met mooi haar, maar heb je geen zin om alles zo vroeg in de ochtend te moeten doen? Zorg dan dus dat je haar ’s avonds goed gedroogd is, voordat je je bed instapt. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees ook: Feit of fabel: je moet je haar twee keer wassen met shampoo tijdens een wasbeurt

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels