Dít is de reden waarom je beter niet de föhn uit je hotelkamer kan gebruiken

Handig toch, zo’n föhn op je hotelkamer?

Heerlijk, vakantietijd! Warme oorden, heldere zee en een hotelkamer die van alle gemakken is voorzien: wij tekenen ervoor. De voorpret begint natuurlijk al bij het inpakken van je koffer, want wat neem je allemaal mee? Een föhn kan je in ieder geval thuislaten, want die hebben ze in het hotel wel.

Hygiëne in hotelkamer
Maar je kan maar beter een paar schoenen minder meenemen en je eigen föhn inpakken als we een onderzoek van Amerikaanse nieuwszender ABC moeten geloven. Er is al wel vaker onderzoek geweest naar de hygiëne in een hotelkamer en dat valt doorgaans vies tegen. Glazen worden vaak niet eens schoongemaakt, alleen maar afgespoeld en over de staat van de matrassen wil je vaak niet eens nadenken. Nu blijkt de föhn in een hotelkamer echter ook niet al te fris te zijn…

Bacteriën
ABC News vroeg een microbioloog onderzoek te doen naar de hygiëne in hotelkamer en hij kwam tot de conclusie dat de hygiëne in hotelkamers nogal wat te wensen overlaat en dat je vooral de föhn beter met rust kan laten. “Er moet iets zijn wat je kunt doen met föhns waar ik niets van weet, want deze waren echt heel vies”, vertelt de expert. Je blaast de bacteriën die in de föhn nestelen eigenlijk rechtstreeks in je gezicht als je je haren ermee droogt. Ben je snel verkouden tijdens of na de vakantie? Dit kan dus door je föhn komen. Wil je toch geen haardroger in je koffer proppen? Maak die in het hotel dan eerst goed schoon met desinfecterende gel voordat je ‘m gebruikt.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld Pixabay