Last van donkere kringen rond je ogen? Dit kunnen de oorzaken zijn!

En zo kom je van de ontsierende donkere kringen af!

Is het de avond daarvoor een beetje laat geworden of heb je een nacht slecht geslapen? Dan is de kans groot dat dat af te lezen is aan de donkere kringen onder je ogen. Sommige mensen hebben slechts een dagje last van donkere kringen, bij anderen gaan de kringen nooit meer weg. 

Hoe kan dit en hoe komen we snel van de kringen af?

Oorzaken

Donkere kringen onder de ogen kan verschillende oorzaken hebben. Als eerste bestaan er kringen met een blauwachtige tint. Dit type donkere kringen komt vaak voor bij mensen die een hele dunne huid hebben. Hierdoor worden de bloedvaten snel zichtbaar en ontstaat er een blauwe waas. Ook kun je last hebben van bruinachtige kringen onder de ogen: deze worden vaak veroorzaakt door hyperpigmentatie. Veel blootstelling aan zonlicht kan deze vorm van kringen verergeren.

Vermoeidheid

Blauwachtige en bruinachtige kringen kunnen door verschillende factoren veroorzaakt en/of getriggerd worden. Sommige mensen hebben gewoon pech: bij hen is het genetisch bepaald. Toch is een van de meest voorkomende oorzaken toch wel vermoeidheid. Slaap je namelijk te weinig of niet goed, dan wordt het stofje collageen afgebroken. Collageen zorgt voor een elastische en stevige huid en wanneer dat stofje af wordt gebroken kun je dat zeker gaan zien.

Voorkomen

Wil je de kringen voorkomen, dan kun je het beste zorgen voor een gezonde levensstijl. Slaap genoeg, drink met mate en laat de sigaretten achterwege. Drink daarnaast zo min mogelijk cafeïne: cafeïne vernauwt de bloedvaten, waardoor de kringen donkerder worden. Pas ook een beetje op wanneer je je make-up eraf haalt: te hard wrijven met watjes of reinigingsdoekjes kan resulteren in een nog dunnere huid, wat op zijn beurt bloedvaten weer zichtbaarder kan maken. Wil je de kringen camoufleren, gebruik dan een beetje concealer in een kleur die lichter is dan je huid.

Lees ook: Voor een gezonde mond: met deze tien tips zorg je voor een goede mondhygiëne

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN.be | Beeld: Pixabay