‘Door mijn zusje zijn mijn ouders gescheiden’

scheiden

‘En dat heb ik aan haar verteld’

De ouders van Leonie* hebben aangekondigd te gaan scheiden. Dit heeft alles te maken met Leonies zusje Anne die het leven van haar ouders behoorlijk zuur maakt. De reden dat hun ouders uit elkaar gaan, is dan ook de onenigheid over de opvoeding van Anne. Leonie kon het niet langer aan en vertelde haar zusje dat zij de reden is van de scheiding. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Lastig kind

“Ongeveer een maand geleden maakten mijn ouders bekend dat ze gaan scheiden. Dit was voor de meeste mensen een behoorlijke schok, omdat ze geen problemen leken te hebben. Ik ben echter de enige die weet waarom ze willen scheiden. Namelijk vanwege mijn zusje Anne”, begint Leonie haar verhaal.

“Anne is 26 jaar en was altijd al een lastig kind. Ze woont nog bij mijn ouders en heeft nog nooit meer dan veertien uur per week gewerkt sinds ze vijf jaar geleden van de universiteit werd gestuurd wegens fraude. Het enige wat ze doet, is tv-kijken of blowen met haar vriend. Ze heeft er geen behoefte aan om zelfstandig te worden en verwacht dat mijn ouders haar onderhouden. Ze is al vanaf haar veertiende in therapie, maar ook daar is niks uitgekomen.”