Douane tip: deze kleding kan inchecken op het vliegveld vertragen

kleding-douane-vliegveld

Handig om te weten

Eindelijk is de vakantie geboekt en kun je je koffer inpakken. Om je reis een stuk comfortabeler te maken, draag je waarschijnlijk kleding naar het vliegveld waarmee de lange vliegreis een stuk dragelijker wordt. Dit kan voor jou prettig zijn, maar de douane wordt hier allesbehalve blij van. Vermijd daarom de volgende kledingstukken en stop ze voortaan in je handbagage. You’re welcome

Maxi jurken

Een lange rok of jurk lijkt de oplossing om zo weinig mogelijk kledingstukken aan te trekken. Je trekt de jurk zo over je heen, en het zit ook nog eens heerlijk tijdens je reis. Vliegtuigpersoneel wordt hier echter niet zo blij van. Ze moeten namelijk controleren of je er stiekem niets onder verstopt. Tip: als je toch graag een maxi jurk aan wilt, kun je er het beste een legging onder dragen. Mocht je jurk toch uit moeten, dan sta je niet in je slip op het vliegveld.

Schuifspeldjes

Bedenk voordat je naar de douane gaat hoe je je haar het beste kunt dragen. Van schuifspeldjes, knipjes en elastiekjes worden ze namelijk niet heel blij. Voordat je straks alles één voor één eruit moet halen, kun je beter kiezen voor een leuke sjaal of pet.

Cargo broek

Een grote trend op dit moment is de cargo broek. Niet alleen door de fijne fitting, maar ook door de handige zakken. Ideaal om je ticket, lippenbalsem en paspoort in te bewaren, maar de douane heeft liever dat je de broek niet draagt. Alle zakken moeten namelijk gecontroleerd worden. Voordat er een hele lange rij achter je vormt, kun je dus beter gaan voor een broek zonder veel zakken.

Draag lagen

Houd er altijd rekening mee dat het in het vliegtuig een stuk kouder kan zijn dan op het vliegveld. Neem daarom altijd een trui of vest mee, en probeer de korte kleding te bewaren tot je op je vakantiebestemming bent aangekomen. Vliegticket in de tas, zonnebril op en je vakantie kan beginnen!

Lees ook: Vanaf 30 juni kun je een gratis afspraak maken voor testen voor vakantie

Bron: Ze.nl, ELLE | Beeld: Pexels