Last van droge handen? Zo kom je er gemakkelijk vanaf!

3. Doe een schoonheidsslaapje

En daarmee bedoelen we gewoon ’s nachts! Smeer je handen in met een dikke laag crème en trek  katoenen handschoenen aan voordat je onder de wol kruipt. De volgende ochtend zul je merken hoe gehydrateerd je handen zijn. De handschoentjes vind je bij de drogist of apotheek.

4. Verwarm je handen

Warme handen hebben een betere doorbloeding. Deze doorbloeding zorgt indirect weer voor de vernieuwing van de huidcellen en een sterker bindweefsel. Warmere handen houden daardoor meer vocht vast en drogen minder snel uit. Schud dus af en toe met je handen om de doorbloeding op gang te brengen of wrijf je handen warm.

5. Gebruik niet te veel desinfecterende gels

Deze handgels zitten vol met alcohol. Daardoor doden ze wel veel bacteriën, maar drogen ze je handen ook enorm uit. Handgel helemaal vermijden is misschien geen prettig idee nu je je handen regelmatig wilt ontsmetten, maar vaker kiezen voor water en zeep is een beter voor je huid.

6. Draag huishoudhandschoenen

Het wassen van je handen is niet het enige dat je handen uitdroogt. Huishoudklusjes als afwassen en de ramen zemen hebben hetzelfde effect. Voor fluweelzachte handen kun je dus beter huishoudhandschoenen gebruiken, of natuurlijk de afwas aan je partner overlaten.

Pagina 2/2

Lees ook: 7 redenen om een flesje amandelolie in huis te halen

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash