Een tatoeage biedt meer gezondheidsvoordelen dan je denkt. Nieuw onderzoek levert interessante inzichten op over het nut van tatoeages!

Een tatoegae laten zetten

Het nemen van een tatoeage is zo slecht nog niet

Liefhebbers van tatoeages zullen ongetwijfeld verheugd op reageren op het onderzoek dat werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Alabama in de Verenigde Staten. Volgens de onderzoekers zorgen tatoeages er namelijk voor dat je lichaam beter in staat is om infecties te bestrijden, zoals bijvoorbeeld griep of een verkoudheid.

Tot deze opmerkelijke conclusie kwamen de onderzoekers nadat ze mensen met tatoeages bestudeerd hadden. De onderzoekers keken daarbij naar het aantal tatoeages en de hoeveelheid tijd die ermee gepaard ging om de tatoeages te zetten. Proefpersonen moesten zowel voor als na het laten zetten van een tatoeage speeksel afstaan. Daarbij keek men naar de hoeveelheid cortisol in het speeksel, dat zijn stresshormonen die de immuunreactie onderdrukken. Ook werd immunoglobuline A onderzocht. Immunoglobuline A beschermd je tegen infecties zoals een verkoudheid of griep. Lees meer over de resultaten van dit onderzoek op de volgende pagina!


Pagina 1/2