10 redenen waarom je een flesje rozenwater in je badkamer moet hebben

Wist jij dat je rozenwater hier voor kunt gebruiken?

Rozenwater is een van die producten die je regelmatig in de schappen van de drogist ziet liggen. Hoewel je voor dit product niet diep in de buidel hoeft te tasten, hebben we zo’n flesje rozenwater niet standaard in huis. Hartstikke zonde want rozenwater blijkt een waar wondermiddel te zijn op schoonheidsgebied.

Wat is rozenwater precies?

Je raadt het vast al: rozenwater is gemaakt van rozenblaadjes. Rozenwater wordt niet zomaar van elke rozenblaadjes gemaakt. De beste rozen voor het water zijn Rosa Damascena, Rosa Centifolia en Rosa Gallica. Tijdens de distillatie van de blaadjes geven de rozen hun mineralen en vitaminen af. Hierdoor zit rozenwater tjokvol vitamine A, B3, C, D, E en andere antioxidanten. Rozenwater kan daardoor goed als verzorgingsmiddel gebruikt worden. Zo werken de antioxidanten in het water ontstekingsremmend. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie van de huid en herstelt het de pH-waarde van je huid. Wat je nog meer met rozenwater kunt hebben we voor je op een rijtje gezet.

Let op: er zijn verschillende soorten rozenwater. Niet alle soorten rozenwater kun je drinken. Vaak kun je cosmetische rozenwater niet drinken. Wil je het rozenwater drinken? Controleer dan altijd eerst op het etiket of dat kan. Pure rozenwater kun je bij de toko of natuurwinkel kopen.

1. Rozenwater kalmeert de huid

Als je een gevoelige of geïrriteerde huid hebt, kan rozenwater de oplossing bieden. De Vitamine A en C die in het water zitten, hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Daardoor wordt de huis zachter én gehydrateerd. Bovendien vermindert het product de roodheid en wordt de huid gereinigd.

2. Helpt tegen puistjes

Rozenwater kan ook helpen om acne te verminderen. De vitamine C en E verstevigen de poriën en geven je huid extra hydratatie. Bovendien krijgt je huid meteen een boost van deze vitamines. Smeer elke dag een beetje rozenwater op je gezicht om te voorkomen dat je huid droog wordt.

3. Gebruik het als dag- of nachtcrème

Rozenwater herstelt de pH-balans van je huid en werkt helend. Een goed idee dus om dit hydraterende middel in combinatie met je dag- of nachtcrème te gebruiken. Meng simpelweg een paar druppels rozenwater met je crème en breng het aan op je gezicht.

4. Het heeft een kalmerende werking

Rozenwater werkt ook nog eens als anti-anxietymiddel en kan je helpen wat meer te relaxen. Zo blijkt uit een onderzoek uit 2016 dat de geur van rozenwater anxiety vermindert en kalmerende signalen naar je hersenen stuurt. Nog een reden dus om wat rozenwater op je gezicht te deppen!

Lees nog meer rozenwatertips op de volgende pagina.

Pagina 1/2